1. september tar Dag Jørund Lønning over lederjobben ved Bygdeforskning. Reidar Almås trer ett skritt tilbake, og blir seniorrådgiver ved forskningsstiftelsen. Han skal i tillegg fortsette sitt virke som professor i bygdesosiologi og regionalpolitikk ved NTNU.

Dag Jørund Lønning overtar ansvaret for 32 ansatte i en dynamisk forskningsinstitusjon.
– Dette er en stor utfordring. Jeg skal jobbe for at Bygdeforskning fortsetter å være en spydspiss og drivkraft når det gjelder nyskaping og utvikling på bygdene, sier Lønning.

Lønning kommer fra Telemarksforskning, hvor han har vært faglig leder av Senter for natur og kulturbasert nyskaping. Den nye direktøren har også ledererfaring fra regionale og internasjonale utviklingsprosjekter, og bred kompetanse fra prosjekter innenfor nyskaping og bygdeutvikling.

Markering for Reidar Almås
Bygdeforsknings grunnlegger, professor Reidar Almås, gir stafettpinnen videre etter flere år som daglig leder. Avslutningen markeres fredag den 31. august kl. 12.00 på Kvilhaugen Gård, Trondheim.

Arrangementet er åpent for pressen, men vi er takknemlige om de som ønsker å være til stede gir beskjed på forhånd. På grunn av tett program bør også intervjuer med Dag Jørund Lønning og Reidar Almås
avtales på forhånd denne dagen.

Kontakt
Dag Jørund Lønning
Mobil 99 50 91 25

Reidar Almås
Telefon 73 59 17 31

Beate Horg
Mobil 41 21 18 21

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.