Gjeldende EU/EØS-regelverk fungerer jevnt over tilfredsstillende for gårdbrukerne som benytter seg av utenlands arbeidskraft. Dette er hovedkonklusjonen i en ny rapport om dagens regelverk for bruk av utenlandsk arbeidskraft i landbruket.

Resultatene i den nye forskningsrapporten viser at det likevel er utstrakt misnøye med myndighetenes praktisering av regelverket, først og fremst med saksbehandlingen av arbeidstillatelsene. Diskusjonen viser blant annet at mange bønder synes de byråkratiske utfordringene er et betydelig større problem for bruken av utenlandsk arbeidskraft enn arbeidstakerne svake språklige kompetanse.

Rapporten har tittelen “Regulering av utenlandsk arbeidskraft i landbruket: Regelverk, omfang og praktisering.”

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.