Gro Follo har fått tildelt Jenter i Skogbrukets høyeste æresbevisning ?Neverluren? for sitt sterke engasjement og synliggjøring av kvinnenes betydning i skognæringen.

Gro Follo, som er forsker ved Norsk senter for bygdeforskning, mottok prisen på Jenter i Skogbrukets (JiS) landsmøtesamling i Kristiansand den 5. september. Hun fikk prisen på grunn av sitt langvarige forskningsarbeid på praktisk skogarbeid og forvaltningsaktivitet i norsk skogbruk. Follo har blant annet skrevet en doktorgrad i antropologi om det norske familieskogbrukets kvinnelige og mannelige skogeiere og deres forvaltningsaktivitet. 

– Follo er en viktig ressurs for JiS, både som forsker og som en svært engasjert formidler av sine resultater. Hun representerer samtidig et miljø utenfor skogbruket som har stor betydning for utviklingen i bransjen, sier daglig leder i Jenter i Skogbruket, Kirsten Engeset. 

Neverluren
Neverluren er JiS? høyeste æresbevisning. Den deles ut til personer som gjennom lengre tid har støttet eller arbeidet for organisasjonens sak. Prisen er blitt utdelt kun åtte ganger siden opprettelsen i 1987 og tidligere landbruksminister Gunhild Øyangen var den første som mottok Neverluren. 

Jenter i Skogbruket
Jenter i Skogbruket (JiS) er en landsomfattende organisasjon som arbeider for å motivere og stimulere jenter i alle aldre til deltagelse og engasjement innen skogbruket. JiS ble stiftet i 1986 og baserer sin virksomhet på ideelt arbeid. Mer om JiS finner du på organisasjonens nettsider (www.jenteriskogbruket.no) 

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.