For at den gode utviklingen innenfor Grønn omsorg skal kunne fortsette trengs blant annet institusjonelle rammeverk til støtte for den praktiske samhandlingen og forståelsen mellom aktørene, skriver Jostein Vik og Maja Farstad i en artikkel publisert i Journal of Health Organisation and Management.

Grønn omsorg ? utnyttelse av gårder som grunnlag for helsetjenester ? blir sett på som en lovende ?tilleggsnæring?, både for landbruket og for helse-Norge. I artikkelen ? Green care governance: between market, policy and intersecting social worlds? som ble publisert i Journal of Health Organisation and Management, nr. 5, 2009, ser Jostein Vik og Maja Farstad på hva som hindrer en videre utvikling innenfor næringen. 

Artikkelen er en samfunnsvitenskapelig studie av organisatoriske spørsmål og styring innenfor Grønn omsorg – næringen i Norge. Vik og Farstad har analysert både politiske aspekter, elementer i markedet og det sosiale samspillet mellom aktørene. Funnene tyder på at det finnes et godt grunnlag for markedsutviklingen og at det er tilstrekkelig politisk støtte og engasjement for utviklingen. Utfordringene er knyttet til det praktiske og sosiale samspillet mellom aktørene, som er leverandører/bønder, brukere og kjøpere (offentlig sektor) ? som alle har forskjellig oppfatning av hvordan tilbudene bør og skal fungere. Konklusjonen er at Grønn omsorg-næringen trenger et institusjonelt rammeverk og en plattform som kan bringe aktørene sammen. 

Les abstract og bestill hele artikkelen her. 

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.