Et omfattende mangesysleri med en viss forekomst av ?prosjektlederensomhet?. Slik beskrives prosjektlederrollen i en ny rapport om lokale samfunnsutviklingsprosjekt.

Rapporten har fått navnet ? Hatten av ? analyse av prosjektlederrollen i lokale samfunnsutviklingsprosjekt?. Bygdeforskning har utført arbeidet på oppdrag fra Distriktssenteret, og målet er å få en bredere forståelse for hvem den typiske prosjektlederen i lokalt samfunnsutviklingsarbeid er, hvilken kompetanse som er viktig og hva som er spesielle kjennetegn ved denne typen prosjektledelse. Sammen med Bygdeforsknings 
følgeevaluering av Småsamfunnssatsingen kan rapporten gi kunnskap som vil styrke framtidige satsinger på lokal samfunnsutvikling. 

Flere funn i rapporten: 
Et selvstendig handlingsrom og muligheten til å jobbe selvstendig er viktig for å trives som prosjektleder
På grunn av ulike interessenter i prosjekter er gode kommunikasjonsevner avgjørende for å lykkes
Evnen til å mobilisere er viktig
Den typiske prosjektlederen er godt voksen, har bred kompetanse og erfaring fra prosjektledelse

Analysen bygger på en spørreundersøkelse sendt til prosjektledere og fylkeskontakter i BLEST- og Småsamfunnsprogrammet, og intervjusamtaler med prosjektledere, prosjekteiere og fylkeskontakter i 10 utviklingsprosjekt.

Les omtale av rapporten hos Distriktssenteret.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.