Miljøverndepartementet forsøker i disse dager å løse den omstridte forvaltningsfloken i Froan verneområde. Svein Frisvoll og Katrina Rønningen skriver i en kronikk i Nationen 29. oktober at utfordringene ikke bare skyldes den omstridte midlertidige oppdrettstillatelsen i landskapsverndelen av verneområdet, men også manglende samsvar mellom verneforskriften, naturforvaltningens ambisjoner for verneområdet og intensjonene med vernet.

Bygdeforskerne Mariann Villa er norsk representant i den vitenskapelige komiteen for konferansen og Hilde Bjørkhaug er keynote speaker og tittel på foredraget er ‘Sustainable food production at the Edge’.
Tema for konferansen er
 
Cultures and people, places and identities
Natural resources governance and landscape management
Rural economy and entrepreneurship
Policies and politics of the rural
 
 
Frist for innsending av abstrakt er 7. januar 2012.
For nærmere informasjon om konferansen, foredragsholdere, tema og påmelding, se https://www.mua.fi/ruralattheedge/       

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.