Dyretragedier i norsk landbruk har i svært liten grad vært gjenstand for samfunnsvitenskapelig forskning. Via Mattilsynets registreringer vet vi at det skjer, men hva er bondens egen vanskjøtselshistorie?

I forprosjektet «På vei inn ‘bak fjøsdøra’» forsøkte Bygdeforskerne Gro Follo og Oddveig Storstad å få kontakt med bønder som hadde (hatt) dyrevanskjøtsel eller nesten-vanskjøtsel. Forskerne lyktes imidlertid ikke med å komme i kontakt med aktuelle bønder. Flaskehalsen var regelverk og håndheving av personopplysningsloven. Prosessene rundt dette er beskrevet i notatet.
Forprosjektet var finansiert av Forskningsmidlene over jordbruksavtalen og Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.