Som ett av 15 prosjekter kom Bygdeforskning gjennom nåløyet til Forskningsrådet sitt nye forskningsprogram SAMKUL.

Forvaltning av jorda som skal brødfø en stadig voksende befolkning er en av vår tids store utfordringer i en kontekst av klimaendringer og intensivert markedsspekulasjon med jordbruksland. Matproduksjonen konkurrerer med formål som bolig, infrastruktur, gruvedrift, investering, karbonnøytralisering og naturvern. Dette har konsekvenser for både nasjonal og internasjonal matsikkerhet. Formålet med FORFOOD er å undersøke hvordan kultur, verdier, etikk, argumentasjon og begrunnelser påvirker forvaltningen av landbruksland i fortid, nåtid og framtid. Prosjektet FORFOOD skal undersøke hvordan kultur, verdier og etikk har betydning for forvaltningen av landbruksland.
Prosjektet skal ledes av seniorforsker Hilde Bjørkhaug. Hun har med seg et team fra Bygdeforskning, og de skal samarbeide med et tverrfaglig, internasjonalt forskningsteam med et bredt spekter av perspektiver og tilnærmingsmåter. I tillegg til nasjonale partnere ved Filosofisk og Geografisk institutt, NTNU deltar ledende forskere fra Cornell University (USA), University of Queensland (Australia) og University of Waterloo (Canada).
Se Forskningsrådet sin nyhetssak om SAMKUL-midlene.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.