En ny festivalsesong står for døren og onsdag 12. juni lanseres boken «Festival! Mellom rølp, kultur og næring» hvor to av kapitlene er skrevet av forskere ved Bygdeforskning.

Bygdeforskning har gjennom flere år forsket på festivaler og i denne boken, som utgis på Cappelen Damm med Aksel Tjora som redaktør, er Mariann Villa og Oddveig Storstad representert med to kapitler. Mariann Villa har sammen med Arve Hjelseth (NTNU) analysert Storåsfestivalen som utgangspunkt for utvikling av bygdesamfunn, og de konkluderer blant annet med at for­tellingene om den handlekraftige bygda skaper optimisme og bidrar dermed også til å styrke bygdesamfunnet. Forfatterne analyserer fortellingene om Storåsfestivalen som noe som både for­klarer, overrasker og reparerer bildet av bygda.
Oddveig Storstad, også sammen med Arve Hjelseth, har analysert sammensetningen av det norske musikkfestivalpublikummet på basis av data fra Norsk Monitor i perioden 1999–2009. Deres analyse viser at festivalpublikum på norske musikkfestivaler har blitt «normalisert» i denne tiårsperioden. Selv om det er slik at de med mest kulturell og sosial kapital fortsatt går mer på festivaler enn andre, er det ikke lenger slik at det å delta på en festival i like stor grad er et uttrykk for interesse i visse typer kulturuttrykk. Undersøkelsen peker i retning større og mer folkelige festivaler heller enn smale nisjearrangementer. Forfatterne viser også til smale festivaler som lykkes å tiltrekke seg oppmerksomhet og deretter orienterer seg i mer folkelig retning.
Boka lanseres onsdag 12. juni kl. 19:00 på Internasjonalen, som ligger på Youngstorget i Oslo. Alle interesserte er hjertelig velkommen.
Du kan lese mer om boka og bestille den her: https://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?f=10108&isbn=9788202422219

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.