Kvinners kollektive handling og organisering i særskilte kvinnenettverk har lenge vært en strategi for å oppnå større plass i mannsdominerte sammenhenger. Å etablere kvinnenettverk har visse paradokser, noe Berit Brandth, Gro Follo og Marit S. Haugen drøfter i bokkapitlet «Paradoxes of a Women’s Organization in the Forestry Industry».

Å komme med fordringer på vegne av «kvinner» for å eliminere kjønnsforskjeller, er grunnleggende motsetningsfullt. Det har nemlig en tendens til å opprettholde og forsterke kjønnsforskjeller en forsøker å fjerne. Brandth, Follo og Haugen utforsker dette paradokset ved å se nærmere på organisasjonen «Jenter i Skogbruket», nå «Kvinner i Skogbruket».
Artikkelen er publisert i boka «Feminisms and Ruralities» redigert av Barbara Pini, Berit Brandth og Jo Little (2015).
Kjøp boka her

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.