Under dette arrangementet i Røst teaterbistro får vi presentert små smakebiter fra forskningsprosjektene til Bygdeforskning ("FORFOOD") og NTNU ("In food we trust?"). Vi får høre om trender innen kokebøker gjennom de siste 150 år, om hvordan folks matvaner gjøres til fjernsynsunderholdning i programserien "Helstrøm rydder opp - hjemme", vi retter oppmerksomheten mot jordvern og matsikkerhet, og vi får høre om matproduksjon og ressursgrunnlag i konkurranse med bl.a. rovdyr.

Tilgang til mat handler om overlevelse, men mat er også så mye mer: Mat er statusmarkør, mat er livsstil, nytelse, det er storindustri, det er smittsomme sykdommer, det er småskala produksjon, kulturlandskap og blomsterenger, det er distriktspolitikk, beredskap, handelspolitikk og global og lokal maktkamp og fordelingspolitikk, og til og med et rovdyrspørsmål!
I Trondheim arbeider flere forskningsmiljøer med prosjekter knyttet til matsikkerhet og mattrygghet. Ved Norsk senter for bygdeforskning pågår “FORFOOD: Kultur, verdier, etikk og politikk når matjord forvaltes”, mens man ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier, NTNU, driver prosjektet “In Food We Trust? Technologies of Governance in Industrialized Food Systems”.
Teaterbistro Røst, som åpner høsten 2015, er åpen for servering av mat og drikke. Kjøkkensjefen, Mette Beate Evensen, vil presentere tankene bak konseptet og maten.
Med Hilde Bjørkhaug og Katrina Rønningen, Norsk senter for bygdeforskning, Stig Kvaal, Institutt for tverrfaglige kulturstudier, og Sara Brinch, Institutt for kunst- og medievitenskap, NTNU og Mette Beate Evensen, Røst teaterbistro.

Arrangementet er en del av Forskningsdagene 2015.
Dato og tid er 19. september kl. 15.00
Sted: Theatercafeen, Trøndelag Teater
Gratis inngang. Billetter hentes i billettluka ved Trøndelag Teater, og kan bestilles på tlf. 73805000.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.