Få med deg bygdeforsker Jostein Brobakk snakke om klima og landbruk og professor emeritus Reidar Almås prater om sin nye bok «Omstart – Forslag til ein ny landbrukspolitikk» på Magistratsalen, Trondheim folkebibliotek den 19. april.

Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Trondheim, Norsk senter for Bygdeforskning og Spire.
De fleste nordmenn er ikke bønder, men alle spiser mat! Av denne maten blir mindre og mindre produsert i Norge. Hvilke konsekvenser dette kommer til å få finnes det sterke meninger om.

Vil vi ha en levende klode, med naturmangfold, og rettferdighet for verdens innbyggere? Da må vi gjøre grep her hjemme. Fler og fler sier nå tydelig ifra om at dagens norske landbruksmodell ikke er bærekraftig!
Reidar Almås er en ny stemme i denne bevegelsen. Han har med seg en lang «bygdeforskerkariere» og masse kunnskap. I boka «Omstart: med forslag til en ny landbrukspolitikk» er det konkrete løsninger på hvordan den norske landbrukspolitikken bør reformeres.
Denne kvelden skal vi også høre innlegg fra Jostein Brobakk. «Bygdeforsker» som jobber med landbruket og hvordan dette påvirkes av klimaendringer og klimapolitikk.

Her er det rom for å gjøre seg opp en egen mening om saken og stille utforskende eller kritiske spørsmål!

Håper å se deg på «vårånnas» viktigste «klima og jordbruksarrangement»!

PRAKTISK INFO
Tirsdag 19. April 18:30, Magistratsalen på hovedbiblioteket (Trondheim Folkebibliotek).

18:30-18:35 Velkommen
18:35-18:55 Innledning ved Jostein Brobakk: «Landbrukets klimautfordring»
19:00-19:20 Boklansering ved Reidar Almås: «Hvorfor må vi restarte landbrukspolitikken for å få mer av produksjonen over på norske ressurser»
19:20-20:00 Spørsmål og dialog. Salg av bok.
Her er arrangementet på facebook: https://www.facebook.com/events/631397687009353/
Skrevet av Spire

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.