“Norsk matmakt i endring”  diskuterer hvordan politiske, finansielle og eierskapsmessige faktorer endres og pa?virker et matsystem-og maktsystem- som inntil  nylig var godt nasjonalt skjermet og preget av politisk enighet.

“Norsk matmakt i endring” er en viktig og engasjerende bok, ikke minst fordi kunnskap om maktfordelingen i matvarekjedene er forbrukernes sjanse til a? handle bevisst og ta tilbake noe av makten. Den passer dermed for alle som er interessert i a? bli opplyste kunder, eller for de som vil ha et godt grunnlag for a? forstå debatten omkring matproduksjon, matvarekjeder, og mekanismene som driver frem endringer i disse.
“Norsk matmakt i endring” av Hilde Bjørkhaug, Reidar Alma?s og Jostein Vik (red.), utgitt i 2015. Fagbokforlaget, 419.s.
De tre redaktørene er alle tilknyttet Norsk senter for bygdeforskning. Bjørkhaug og Alma?s har begge bakgrunn som sosiologer, mens Vik er statsviter.
Les hele anmeldelsen på Sosiologen.no

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.