- Korleis kan tekniske nyvinningar hjelpe landbruket med det grøne skiftet? spør bygdeforskar Reidar Almås i denne kronikken.

Den elektroniske lydbjølla, som er utvikla og patentert av gründaren Oscar Hovde Berntsen og medarbeidarar, kan vera eit godt eksempel. Dette er ei GPS-baserte lydgjerde frå «Nofence norsk beiteteknologi» i Batnfjordsøra på Nordmøre.
For den som er opptatt av at norske beitedyr skal utnytte meir enn dagens 50 prosent av tilgangen på fôr frå utmarka, er dette godt nytt. Men som observante lesarar av bondepressa vil ha merka seg, har noen regionale kontor i Mattilsynet dessverre lagt ned forbod mot utprøving av den elektroniske klaven.
Les heile kronikken på Nationen.no

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.