Onsdag i forrige uke var "glesbygdsforskare" Reidar Almås i Østersund for å holde foredrag om om norsk distriktspolitikk, og hva Sverige kan lære av denne.

Fra SVT sin reportasje: “I Norge lever landsbygden på ett helt annat lätt än i Sverige, brukar det heta. Viss sanning ligger i detta och förklaringen är en medveten regionalpolitik för att hela landet ska leva.

– Det absolut viktigaste verktyget är differentierad arbetsgivaravgift, säger Reidar Almås, norsk regionalforskare på besök i Östersund under onsdagen. Kring detta finns en stor politisk enighet i Norge och all utvärdering som har gjorts visar att det fungerar.”

Se innslag på SVT fra foredraget, og les lederartikkel i Østersundsposten her.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.