Norsk husdyrproduksjon er per i dag i stor grad avhengig av import av proteinråvare, i all hovedsak soya som er…
Kunnskap og læring fra AgriLink til aktører i kunnskaps- og…
En av aktivitetene i prosjektet er å utvikle korte politikk-notater (policy briefs) om rådgiving. Notatene skal rettes til strategisk nivå…
Kartlegging av muligheter for økologisk landbruk i Møre og Romsdal
1) Situasjonsbeskrivelse av det økologiske jordbruket i Møre og Romsdal, 2) Klarlegge utviklingsmuligheter, og 3) Forslag til tiltak. Det skal…
SYNAGRI: Developing synergies between the bioeconomy and regional food systems…
But where does this leave agriculture? Concerns have been raised that the future bioeconomy will place farmers at the bottom…
SUSFEED – Bærekraftig norsk fôrproduksjon
Vi anvender et systemperspektiv for å kartlegge det innenlandske fôrsystemet, og ved hjelp av en systemmodell vil vi foreta miljømessige,…
Bærekraftige matsystem for reduksjon av fattigdom og sult i lavinntektsland
Et mat-system omfatter alle prosesser og infrastruktur som er involvert i å fø en befolkning, og påvirker alt fra matproduksjon…
Grunnlag for en bærekraftig norsk fôrproduksjon til havbruk og husdyr…
Et hovedprosjekt vil være flerfaglig med involvering av næringspartnere. Et hovedprosjekt vil bestå i å kartlegge bioressurser og deres potensielle…
SUCCEED – Bærekraftige system med ku og kalv sammen for…
Prosjektet skal utvikle funksjonelle tekniske løsninger for ku og kalv kontakt i robot og båsfjøs og utendørs, dokumentere effekter på…
GoodAnimal (God dyrevelferd for bærekraftig fremtid)
I prosjektet GoodAnimal (God dyrevelferd for bærekraftig fremtid) er hovedmålet å fremskaffe kunnskap som vil redusere risiko og øke mulighetene…
LIAISON – Bedre rural innovasjon: Knytte aktører, verktøy, politikk gjennom…
Gjennom å analysere et stort antall tiltak i Europa (om lag 750 på oversiktsnivå, 150 noe grundigere, og ca 30-35…
ProRefine: Bioraffinerte engbelgvekster som lokalprodusert proteinfôr til enmaga dyr og…
Ny kunnskap om fôrproduksjon, prosessering og fôring vil bli utviklet og de økonomiske og miljømessige konsekvensene analysert. Videre vil bøndenes…
AgriLink: Kunnskap i jordbruket. Kople bønder, rådgivere og forskere for…
Prosjektet bygger på en forutsetning om at hele spekteret av rådgiverorganisasjoner må tas med i vurderingen av tjenestetilbudet og spredning…
Traders in the food value chain: Firm size and international…
Prosjektet analyserer organisering, markedsstruktur og fordeling langs verdikjedene i internasjonal matvarehandel, med fokus på norsk sjømateksport og import og eksport…
Kompetent bonde – Forbedring av bøndenes kompetanse gjennom mer effektiv…
Aktivitetene i prosjektet består av analyser av jordbrukets kunnskaps- og innovasjonssystem, samt dybdestudier av veiledningseksempler. Videre har prosjektet en betydelig…
Helse i Valdres 0-4, evaluering
Oppdraget er å evaluere prosjektet Helse i Valdres fra 2010 til 2014. Dette prosjektet ble i perioden 2009 til 2010…
LOGIMAT 2012 – hovedprosjekt
“Midtnorske matspesialiteter på alles bord” er ideen for LogiMat-prosjektet, som skal utvikle smarte og effektive logistikkløsninger for lokale matspesialiteter. Resultatene…
Vekststrategier for lokale matprodusenter
Hovedmålet med prosjektet er å få økt kunnskap om hvordan vekststrategier i bransjen kan styrkes. Slik kunnskap vil være nyttig…