Utredning om nivå og fordeling av støtten til norsk jordbruk

Foto: Colourbox
Oppdraget går ut på å beregne nivå og fordeling av støtten til norsk jordbruk. I prosjektet skal vi utrede følgende spørsmål:
- Hvor stor andel landbrukssubsidiene går til kjøttproduksjon, både direkte og indirekte, og, hvis mulig, inkludert verdien av importvernet (dvs. skjermingsstøtten)?
- Hva er, hvis mulig, fylkesfordelingen på landbrukssubsidiene generelt og kjøttsubsidiene spesielt?
- Hva er den reelle kiloprisen på kjøtt (storfekjøtt fra kombinertbesetning, svin, og eventuelt også storfekjøtt fra ammekubesetning og sau), når alle subsidier regnes inn?
- Et overslag, hvis mulig, over hvor store arealer tropisk regnskog som benyttes for å produsere forbruket av soya (og eventuelt mais) til norsk kjøttproduksjon.
Prosjektdetaljer
Fagområder
Prosjektperiode
01/02/2025 - 30/04/2025
Eksternt Prosjektnr.
Prosjektnr.
6695
Finansiering
Dyrevernalliansen
Nyheter

Hva koster maten egentlig? Slik påvirker jordbruksstøtten prisen du betaler
Hva er jordbrukssubsidier? Subsidier er overføringer fra det offentlige til næringslivet. I jordbruket betyr det at staten, altså…
Publikasjoner
- Rapport
2025
Kontakt oss
Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.