Vannspreder
Illustrasjonsbilde: Odd Roger Langørgen

Klimaendringer og matproduksjon – Kom på klimadebatt

18. september presenteres Ruralis’ nye rapport om hvordan klimaendringer vil påvirke matproduksjonen. Det blir utgangspunktet for frokostseminar og debatt.

Rapporten er skrevet på oppdrag av Utviklingsfondet, som arrangerer frokostseminar sammen med Norges Bondelag. Seminaret starter klokken 08.00 18. september på Kulturhuset i Youngs gate 6 i Oslo.

– Med bakgrunn i en ny rapport fra Ruralis – Institutt for rural- og regionalforskning, tar vi en nærmere titt på hvordan dagens og framtidens klimaendringer vil påvirke matproduksjonen. Vi ser både på den globale situasjonen, og den nasjonale i to ganske ulike land – Norge og Malawi. Hvordan skal vi berge maten vår i møte med stadig mer ekstremt og uforutsigbart vær? skriver de i invitasjonen til frokostseminaret.

Rapporten som presenteres er skrevet av Rita Moseng Sivertsvik, Bjørn Eidem, Anne Margrethe Brigham og Jostein Brobakk.

Det blir servert kaffe og enkel frokost fra klokken 08:00. Selve møtet starter klokken 08:30. Her kan de lese mer om arrangementet. 

Frøydis Haugen, som er 2. nestleder Norges Bondelag og Ola Westengen, som førsteamanuensis ved NMBU, skal begge holde innlegg.

Det skal også være en paneldebatt med Jens Frølich Holte (H), statssekretær i Utenriksdepartementet (Norge), stortingsrepresentant Une Aina Bastholm (MDG), Hanne Maren Blåfjelldal (FrP), som er statssekretær i Landbruks- og matdepartementet (Norge) og Bernhard Stormyr, som er Head of sustainability management i Yara International.