
Blir fremtidens kjøtt dyrket i laboratoriet?
Dagens kjøttproduksjon har konsekvenser for klima og miljø. Flere tar derfor til orde for at vi bør spise mindre kjøtt. Men må vi egentlig det? Hva om fremtidens kjøtt i stedet blir laget i laboratoriet?
Forskere har vist at det i dag er mulig å dyrke kjøtt i laboratoriet. Laboratorie-kjøttet kan gi bedre mattrygghet, og en dyrefri kjøttproduksjon kan ha etiske fordeler. Kutt i husdyrholdet kan også gi mindre utslipp av klimagasser og mindre press på ressurser som land og vann.
Men er produksjonen av lab-burgere egentlig økonomisk og klimamessig bærekraftig? Og hva med forbrukerne – vil vi ha det? Blir det et nisjeprodukt eller noe de fleste vil ha på tallerkenen sin?
Bli med på å diskutere hvordan kjøttet på middagstallerkenen kan bli produsert i framtiden.
Arrangører: Bioteknologirådet, Ruralis, Nofima
Ordstyrer: Bioteknologirådet
Gratis og åpent for alle.
Møtet strømmes på Bioteknologirådets nettsider og på deres Facebookside.
Mer info og påmelding her: https://www.bioteknologiradet.no/2019/05/blir-fremtidens-kjott-dyrket-i-laboratoriet/
Kontaktperson Ruralis: Rob Burton | rob.burton@ruralis.no
Innledere og panel:
Sissel Rønning, forsker ved matforskningsinstituttet Nofima
Rob Burton, seniorforsker ved Ruralis – Institutt for rural og regionsforskning
Per Berg, direktør for FoU og nyskaping i Nortura
Odd Magne Harstad, professor (emeritus) ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU
Christoffer Ringnes Klyve, nestleder i Framtiden i våre hender
Kristina Lervåg, rådgiver i Dyrevernalliansen
Mirjam Kammler, nestleder i Norsk Vegansamfunn
Annechen Bahr Bugge, forsker ved forbruksforskningsinstituttet SIFO
Møteleder: Ole Johan Borge, direktør i Bioteknologirådet