Dagens kjøttproduksjon har konsekvenser for klima og miljø. Flere tar derfor til orde for at vi bør spise mindre kjøtt. Men må vi egentlig det? Hva om fremtidens kjøtt i stedet blir laget i laboratoriet?

Forskere har vist at det i dag er mulig å dyrke kjøtt i laboratoriet. Laboratorie-kjøttet kan gi bedre mattrygghet, og en dyrefri kjøttproduksjon kan ha etiske fordeler. Kutt i husdyrholdet kan også gi mindre utslipp av klimagasser og mindre press på ressurser som land og vann.

Men er produksjonen av lab-burgere egentlig økonomisk og klimamessig bærekraftig? Og hva med forbrukerne – vil vi ha det? Blir det et nisjeprodukt eller noe de fleste vil ha på tallerkenen sin?

Bli med på å diskutere hvordan kjøttet på middagstallerkenen kan bli produsert i framtiden.

Arrangører: Bioteknologirådet, Ruralis, Nofima
Ordstyrer: Bioteknologirådet
Gratis og åpent for alle.

Møtet strømmes på Bioteknologirådets nettsider og på deres Facebookside.

Mer info og påmelding her: http://www.bioteknologiradet.no/2019/05/blir-fremtidens-kjott-dyrket-i-laboratoriet/

Kontaktperson Ruralis: Rob Burton | rob.burton@ruralis.no

Innledere og panel:

Sissel Rønning, forsker ved matforskningsinstituttet Nofima

Rob Burton, seniorforsker ved Ruralis – Institutt for rural og regionsforskning

Per Berg, direktør for FoU og nyskaping i Nortura

Odd Magne Harstad, professor (emeritus) ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU

Christoffer Ringnes Klyve, nestleder i Framtiden i våre hender

Kristina Lervåg, rådgiver i Dyrevernalliansen

Mirjam Kammler, nestleder i Norsk Vegansamfunn

Annechen Bahr Bugge, forsker ved forbruksforskningsinstituttet SIFO

Møteleder: Ole Johan Borge, direktør i Bioteknologirådet

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.