Distriktspolitisk landskonferanse: en dag med periferien i sentrum

23. september kl. 09:30 - 19:00

Hvorfor er det opprør i Distrikts-Norge, hvem er elefanten i periferien og hva mener politikerne? Svarene får du når boka «Distriktsopprør: periferien på nytt i sentrum» lanseres under Distriktspolitisk landskonferanse i Stjørdal 23. september.

Påmelding er nå stengt.

By og land, hand i hand var Arbeiderpartiets slagord i 1933. Med årene er klisjeen blitt stadig mer slitt, og i stedet opplever mange at staten melker distriktene og overstyrer den lokale folkeviljen. Under og bak en rekke distriktsopprør kommer den varige konfliktlinjen mellom sentrum og periferi til syne.

På konferansen lanserer forfatterne av boka «Distriktsopprør: periferien på nytt i sentrum» en rekke forslag til nye distriktspolitiske virkemidler. Du får blant annet høre mer om et distriktspolitisk grunnrentefond til fordeling, der en del av avkastningen av de statlige inntektene av naturressursene kan omfordeles til kommuner og fylkeskommuner og øremerkes til utviklings- og utbyggingstiltak.

Vi ønsker også å skape en møteplass for fag og politikk, og en rekke sentrale politikere vil delta i et panel. I tillegg kan du høre hva representanter fra regjeringens demografiutvalg, distriktsnæringsutvalget og ungdommens distriktspanel har å bidra med.

Distrikts- og digitaliseringsminster Linda Hofstad Helleland kommer. Kommer du?

Påmeldingsavgift er 750,- kr inkl. mva (studenter 350,- kr inkl. mva) som inkluderer lunsj og pausemat. Påmelding er bindende. Forhåndsbetal med VIPPS til 76712 (Stiftelsen Ruralis, skriv navnet ditt i beskjedfeltet) innen 3. september.

Vi streamer også konferansen for deg som ikke kan komme. Meld deg på med samme skjema og du får tilsendt streaminglenke like før konferansen starter.

Program, Distriktspolitisk landskonferanse