kyllinger i kyllingfjøs
Kyllinger Foto: Colourbox

Insektenes inntog – en feiring av mer klima- og miljøvennlig mat

13. august kl. 18:00 - 20:00
Kallinika, Bellona's båt

Visste du at insekter kan være en viktig del av løsningen på framtidens matutfordringer? På Arendalsuka kan du få smake på resultatet selv. Vi inviterer til en festlig kveld ombord på Bellona-båten Kallinika. Vi serverer smaksprøver av kylling som har spist fôr laget med insekter.

Vi er klare for å feire de nye alternative råvarene som skal gjøre maten til maten (fôret) mer klimavennlig. Norge har en unik mulighet til å skalere opp en industri basert på sirkulære ressurser.
Arrangørene jobber sammen i prosjektet SUSFEED – Bærekraftig norsk fôrproduksjon, der et mål er oversikt over potensiale for industriell oppskalering av innenlandske fôringredienser. Norsk Kylling AS stiller med smaksprøver av insektsfôret kylling og Lofoten Seaweed byr på garnityret – tare fra have’!

Arrangør(er)

  • Miljøstiftelsen Bellona
  • Ruralis
  • SINTEF

Kontakt

Thomas Røed
E-post: thomas@bellona.no
Telefon: 98888291

Les mer på Arendalsuka sine nettsider.