Bærekraftige forbrukere – Forbrukere i et bærekraftig norsk matsystem
Forbrukerne må bidra til en bærekraftig fremtid ettersom matsystemene er preget av høye utslipp av klimagasser og påvirker helse, handel, industri og miljø.
Sustainable Eaters støtter et mer bærekraftig matsystem ved å plassere forbrukeren i sentrum for forskningen. Målet oppnås ved å forstå forbrukeratferd, studere atferdsendringers effekt på den norske verdikjeden for mat, samt veilede forbrukere gjennom kunnskap og tekniske løsninger. Casestudier og bruk av kvantitative og kvalitative metoder utvikler strategier for å redusere matsvinn og emballasje, samt øke bevisstheten om matvalg for helse, klima og verdikjeden. Sustainable Eaters samler 8 akademiske institusjoner og 18 partnere fra ulike sektorer, i tillegg til et internasjonalt rådgivende panel.
Prosjektdetaljer
Prosjektperiode
01/04/2021 - 28/02/2026
Eksternt Prosjektnr.
320800 hos NFR
Prosjektnr.
6621
Samarbeidspartnere
Nofima, Nibio, Norsus, INN, Vitenparken Campus Ås, Matvett, Æra, Grønt Punkt, Karlstad University, NMBU, Nortura, Orkla m.fl.
Finansiering
Norges Forskningsråd
Publikasjoner
- Artikkel
2024
Kontakt oss
Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.