MEATigation: Towards sustainable meat-use in Norwegian food practices for climate mitigation
Formålet med MEATigation er å utforske korleis kjøtt er vevd inn i norske matpraksisar, og å finne måtar å fremje berekraftig kjøttbruk i Noreg
Berekraft er forstått gjennom dei «3 R’ane» for berekraftig kjøttbruk: R1, å anerkjenne dyret og folk som jobbar med kjøtt. R2 å bytte ut dyrebasert protein med plantebasert protein og andre alternativ, og R3, å tilpasse kjøttbruk til faktiske behov i staden for ønskjer, for å redusere matsvinn og feilernæring (t.d. overvekt). MEATigation utforskere desse 3R’ane av berekraftig kjøttbruk gjennom datainnsamling med hushaldningar, gardar, dagligvarehandelen, restaurantar, og gjennome eksperiment med kosthald og kunst-inspirerte intervensjonar. Gjennom dette arbeidet vil MEATigation levere solide og anvendelege anbefalingar til aktørar i styresmakter og industri, og samstundes stimulere folkeleg engasjement rundt berekraft og kjøtt.
Prosjektdetaljer
Prosjektperiode
01/06/2020 - 01/06/2024
Prosjektnr
6603
Samarbeidspartnere
NTNU Det humanistiske fakultet, Institutt for filosofi og religionsvitenskap
Ruralis Institutt for rural og regionalforskning
UiO Senter for utvikling og miljø (SUM)
Wageningen University
Museene i Sør-Trøndelag
University of Leeds
Snerting Ranch Jon Leira
Cathrine Fodstad
Hegstad, Viken og Blakstad AS
Stammen AS
Meny
Oddveig Ressem
Trondheim Folkekjøkken – Mat ikke makta
Finansiering
NFR
Kontakt oss
Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.