MEATigation: Towards sustainable meat-use in Norwegian food practices for climate mitigation
Formålet med MEATigation er å utforske korleis kjøtt er vevd inn i norske matpraksisar, og å finne måtar å fremje berekraftig kjøttbruk i Noreg
Berekraft er forstått gjennom dei «3 R’ane» for berekraftig kjøttbruk: R1, å anerkjenne dyret og folk som jobbar med kjøtt. R2 å bytte ut dyrebasert protein med plantebasert protein og andre alternativ, og R3, å tilpasse kjøttbruk til faktiske behov i staden for ønskjer, for å redusere matsvinn og feilernæring (t.d. overvekt). MEATigation utforskere desse 3R’ane av berekraftig kjøttbruk gjennom datainnsamling med hushaldningar, gardar, dagligvarehandelen, restaurantar, og gjennome eksperiment med kosthald og kunst-inspirerte intervensjonar. Gjennom dette arbeidet vil MEATigation levere solide og anvendelege anbefalingar til aktørar i styresmakter og industri, og samstundes stimulere folkeleg engasjement rundt berekraft og kjøtt.
Prosjektdetaljer
Prosjektperiode
01/06/2020 - 01/06/2024
Eksternt Prosjektnr.
Prosjektnr.
6603
Samarbeidspartnere
NTNU Det humanistiske fakultet, Institutt for filosofi og religionsvitenskap
Ruralis Institutt for rural og regionalforskning
UiO Senter for utvikling og miljø (SUM)
Wageningen University
Museene i Sør-Trøndelag
University of Leeds
Snerting Ranch Jon Leira
Cathrine Fodstad
Hegstad, Viken og Blakstad AS
Stammen AS
Meny
Oddveig Ressem
Trondheim Folkekjøkken – Mat ikke makta
Finansiering
NFR
Kontakt oss
Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.