MEATigation: Towards sustainable meat-use in Norwegian food practices for climate mitigation

Formålet med MEATigation er å utforske korleis kjøtt er vevd inn i norske matpraksisar, og å finne måtar å fremje berekraftig kjøttbruk i Noreg

Foto: meatigation.no
Foto: meatigation.no

Berekraft er forstått gjennom dei «3 R’ane» for berekraftig kjøttbruk: R1, å anerkjenne dyret og folk som jobbar med kjøtt. R2 å bytte ut dyrebasert protein med plantebasert protein og andre alternativ, og R3, å tilpasse kjøttbruk til faktiske behov i staden for ønskjer, for å redusere matsvinn og feilernæring (t.d. overvekt). MEATigation utforskere desse 3R’ane av berekraftig kjøttbruk gjennom datainnsamling med hushaldningar, gardar, dagligvarehandelen, restaurantar, og gjennome eksperiment med kosthald og kunst-inspirerte intervensjonar. Gjennom dette arbeidet vil MEATigation levere solide og anvendelege anbefalingar til aktørar i styresmakter og industri, og samstundes stimulere folkeleg engasjement rundt berekraft og kjøtt.

Prosjektdetaljer

Prosjektperiode

01/06/2020 - 01/06/2024

Eksternt Prosjektnr.

Prosjektnr.

6603

Samarbeidspartnere

NTNU Det humanistiske fakultet, Institutt for filosofi og religionsvitenskap

Ruralis Institutt for rural og regionalforskning

UiO Senter for utvikling og miljø (SUM)

Wageningen University

Museene i Sør-Trøndelag

University of Leeds

Snerting Ranch Jon Leira

Cathrine Fodstad

Hegstad, Viken og Blakstad AS

Stammen AS

Meny

Oddveig Ressem

Trondheim Folkekjøkken – Mat ikke makta

Finansiering

NFR

Kontakt oss

Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.