Representanter fra sekretariatet og den vitenskapelige komiteen i ESRS besøkte Trondheim
Representanter fra sekretariatet og den vitenskapelige komiteen i ESRS besøkte Trondheim

ESRS 2019: Ser frem til konferansen i Trondheim

Etter å sett Ruralis planer for neste sommers ESRS-konferanse, med temaet «Rurale trekk i en kompleks verden», så har sekretariatet virkelig begynt å se frem til sommerens konferanse.

Den europeiske ruralsosiologi-konferansen går av stabelen 25. juni i Trondheim neste sommer. Konferansen, som skal ha base på hotellet Clarion Brattøra, varer frem til 28. juni.

Det faglige hovedfokuset for konferansen vil være på: 1) Innovasjon, kunstig intelligens og digitalisering, 2) Sosiale ulikheter og rurale rom og steder, og 3) Kunnskapsproduksjon, politikk og forskningsagendaer. Det har allerede kommet inn noen spennende forslag til arbeidsgrupper, og vi forventer mange fler innen fristen den 1. oktober.

Nylig var representanter for sekretariatet og den vitenskapelige komiteen i ESRS i Trondheim for å se på konferanselokalene og treffe de ansatte i Ruralis.

– Etter en omvisning her i byen og informasjon om arrangementet, har vi troen på at dette blir en flott konferanse. Vi håper på en dynamisk og bred konferanse som tar opp temaer som engasjerer mange og favner hele Europa, forteller president for ESRS, Sally Shortall, som er professor ved University of Newcastle.

Ruralis har ansvar for både det praktiske og sosiale som arrangør, og de vitenskapelige ansatte bobler av entusiasme for å lede faglige arbeidsgrupper

– Dette er en stor mulighet for Ruralis og de ansatte på Ruralis for å vise hvem dere er, sier Joost Dessein fra Research Institute for Agriculture, Fisheries and Food i Belgia.

Du finner mer informasjon om både praktiske og faglige forhold ved konferansen på ESRS2019.no.