Harald A. Leins siste arbeidsdag
Harald A. Leins siste arbeidsdag Foto: Odd Roger K. Langørgen

Siste dag hos Ruralis for Harald A. Lein: – Det er jo vemodig

Etter fem år i direktørstolen hos Ruralis, har Harald A. Lein sin siste dag 30. september.

– Det har vært mange spennende år hos Ruralis, og det har vært en glede å jobbe sammen med de flotte og dyktige folkene her. Å gi seg nå er jo vemodig, men etter fem år er tiden inne for å få inn nye krefter for å utvikle forskningsinstituttet videre, sier Lein, som skal ta fatt på nye oppgaver som direktør for Norsk Landbruksrådgivning Trøndelag.

Under Haralds ledelse har Ruralis blant annet åpnet distriktskontor i Oslo og skiftet navn og logo. I samme periode har omsetningen gått fra knappe 30 millioner til over 45 millioner kroner i året, og antall vitenskapelige årsverk har vokst med 33% i perioden.

– Vekst, videreutvikling og posisjonering av forskningsinstituttet har vært viktig i perioden min. Mange nye små og store forskningsprosjekter har vært viktige å få for å videreutvikle livskraftig lokalsamfunn, oppnå bedre ressursforvaltning, skape ny næringsutvikling basert på lokale fornybare ressurser og en kommunal- og regionalutvikling som fremmer bolyst og vekst i det rurale Norge. Økt internasjonalisering og enda tettere samarbeid med næringsliv og interessenter har også vært viktige satsninger. Spesielt hyggelig var det å få en meget god tilbakemelding fra Forskningsrådets grundige evaluering av Ruralis nå i sommer. Med en styrket posisjon, en robust økonomi, meget dyktige medarbeidere og ikke minst de veldig mange brukere i inn- og utland som er interessert i vår forskning, har Ruralis har et godt utgangspunkt for å fortsette å vokse og utvikle seg, sier Lein.

Egil-Petter Stræte går inn som konstituert direktør frem til ny leder er på plass. Direktørstolen hos Ruralis er ikke ny for Stræte, som var direktør fra 2008 til 2013.

– Vi har mye spennende som skjer, og vi skal holde en stø kurs fremover, sier Stræte.

Ansettelseskomiteen har intervjuet flere kandidater til direktørstillingen. Når en ny leder er på plass, er fremdeles ikke klart.