Svein Frisvoll Foto: Odd Roger K. Langørgen
Svein Frisvoll Foto: Odd Roger K. Langørgen

Svein Frisvoll blir ny direktør i Ruralis

Et samlet styre besluttet torsdag 18. oktober å tilby Svein Frisvoll åremålsstillingen som direktør for Ruralis – Institutt for rural og regionalforskning. Frisvoll har fått stillingen i sterk konkurranse med gode eksterne og interne søkere.

– Jeg gleder meg til å arbeide for å videreutvikle Ruralis sammen med mine kolleger. Vi får fram ny kunnskap som er viktig for å få til en bærekraftig utvikling for både samfunn og næringsliv, sier Svein Frisvoll, som nå tar steget til topps ved forskningsinstituttet.

Svein Frisvoll har gått gradene internt og kjenner instituttet svært godt. Han har siden 2014 vært forskningsleder med personalansvar og vil derfor raskt være operativ i stillingen. Frisvoll er samfunnsgeograf med doktorgrad og har selv forsket innenfor tema som ruralgeografi, regionalgeografi og offentlig forvaltning. Styret har vektlagt hans inkluderende og tillitsvekkende stil, og er trygge på at forskningsinstituttet her får en leder som evner å være en god leder både internt for de ansatte og som representant for Ruralis utad.

–  I Svein Frisvoll får Ruralis en nytenkende, positiv og ambisiøs leder som kjenner instituttet svært godt. Styret mener at han har et svært godt utgangspunkt for å lede Ruralis de neste fire årene, og jeg gleder meg veldig til å samarbeide med vår nye direktør i tiden som kommer, sier styreleder Riche Vestby.

Frisvoll starter i den nye stillingen 1. november 2018.

 

Kontaktpersoner:

Svein Frisvoll, mobil 402 12 862

Riche Vestby, mobil 991 69 952