Økologisk mat og matproduksjon
Økologisk mat og matproduksjon
Økologisk mat og matproduksjon har de siste årene blitt en stadig større og vanligere del av norsk landbruk, og forbruk. Innenfor landbruket, så er dette en egen driftsform eller produksjonsmetode som det er fastsatt detaljerte minstekrav til. Økologisk mat og matproduksjon innebærer ofte også egne verdikjeder i markedet for mat i Norge.
Innenfor et samfunnsvitenskapelig perspektiv, så er Ruralis interessert i temaet økologi, og har vært og er involvert i relevante forskningsprosjekt.
Siste om Økologisk mat og matproduksjon
Bioøkonomi
A-5/23 Kvifor er det ikkje grunnrente i norsk jordbruk? om korleis verdiane frå jorda forsvann til kapitalen.
17.03.23
Havbruk og fiskeri
N-6/22 Fôr- og husdyrbaserte verdikjeder i norsk matproduksjon – nåsituasjon og begreper
11.11.22
Dyrevelferd
ROAM FREE: RObust Animals in sustainable Mixed FREE-range systems
16.03.22
Bonden
R-1/22 Kartlegging av muligheter for økologisk landbruk i Møre og Romsdal
28.01.22
Næringsutvikling og bioøkonomi
Utvikling av regionale bærekraftige matsystemer – Europeisk matregion 2022
08.11.21
Dyrevelferd
NØFF – Norskprodusert økologisk fôrprotein til svin
10.03.21