Norsk husdyrproduksjon er per i dag i stor grad avhengig av import av proteinråvare, i all hovedsak soya som er…
Kunnskap og læring fra AgriLink til aktører i kunnskaps- og…
En av aktivitetene i prosjektet er å utvikle korte politikk-notater (policy briefs) om rådgiving. Notatene skal rettes til strategisk nivå…
Mer lokale bidrag i verdikjeder for bruk og gjenbruk av…
Målene er å styrke bruken av tre, styrke sirkulær økonomi og gi mer lokal verdiskaping. Forprosjektet er avgrenset til å…
Økt arealkrav hos gris
Konkret er det sett på hvordan økonomien på det enkelte bruk påvirkes dersom dagens arealkrav til purker, slaktegriser og smågriser…
Fremme samarbeid for bærekraftig og sirkulær bruk av bioressurser på…
Finansieringskilde: EØS-midler Baltic Research Programme Prosjekt nr. EEZ/BPP/VIAA/2021/9 (https://eeagrants.org/, https://eeagrants.lv/) Gjennomføringsperiode: 01.10.2021.–30.04.2024. Koordinator: Baltic Studies Centre (Latvia) (prosjekteier) Partnere: Institute of…
SUSFEED – Bærekraftig norsk fôrproduksjon
Vi anvender et systemperspektiv for å kartlegge det innenlandske fôrsystemet, og ved hjelp av en systemmodell vil vi foreta miljømessige,…
NØFF – Norskprodusert økologisk fôrprotein til svin
Tiltakene i prosjektet er å fremskaffe og formidle kunnskap om 1) dyrkningsteknikk på høstoljevekster, 2) prosessering av bladprotein fra kløvergrasblandinger,…
Grunnlag for en bærekraftig norsk fôrproduksjon til havbruk og husdyr…
Et hovedprosjekt vil være flerfaglig med involvering av næringspartnere. Et hovedprosjekt vil bestå i å kartlegge bioressurser og deres potensielle…
Verdiskaping bionæringer i Trøndelag
Prosjektet skal avdekke innovasjonsmuligheter og gi faglige vurderinger av hvilke av disse som vil gi størst og best effekt for…
FAIRshare: Digitale verktøy for rådgivere i jordbruket
Målet med prosjektet er å engasjere, forberede og styrke de uavhengige rådgivermiljøene, og slik skape et levende nettverk som deler…
SmaT – Smart teknologi for et bærekraftig landbruk
Mål om økt bærekraftig produksjon av mat fordrer i en norsk sammenheng ny og smart teknologi tilpasset små og store…
AgriLink: Kunnskap i jordbruket. Kople bønder, rådgivere og forskere for…
Prosjektet bygger på en forutsetning om at hele spekteret av rådgiverorganisasjoner må tas med i vurderingen av tjenestetilbudet og spredning…
PLAID: Peer-to-peer Learning – Accessing Innovation through Demonstration
Aktivitetene organiseres av bønder, private selskaper, bondeorganisasjoner, frivillige organisasjoner, forskningsinstitutter eller ulike offentlige institusjoner. Demonstrasjonene spenner fra en-dagers-aktiviteter til flerårige…
LANDFRAG – Arealfragmentering i jordbruket
Hensiktsmessig arrondert og lokalisert jordbruksareal er vesentlig for effektiv og bærekraftig produksjon av mat og fôr. Små og spredte (fragmenterte)…
Budsjettstøtte og oppnåelse av politiske mål for landbruket
Melding til Stortinget nr. 9 (2011-2012) “Velkommen til bords” fra Landbruks- og matdepartementet angir fire hovedmål i dagens landbrukspolitikk: Matsikkerhet,…
Utmarka mellom primærproduksjon, ressurs for utvikling og miljøgode
Prosjektet skal avdekke viktige utviklingstrekk og behov når det gjelder bruk, utnyttelse og forvaltning av utmarksressurser tilknyttet henholdsvis primærnæringene, regional…
Landbruk21Trøndelag
Prosjekt innebærer forberedelser til å etablere et innovasjonsprogram for landbruket, med arbeidstittel «Landbruk21Trøndelag». Bygdeforskning bistår i dette arbeidet. Aktiviteten knyttes…