Bygdeforskning har fått i oppdrag fra ti norske øykommuner uten fastlandsforbindelser å utrede kommunestruktur for disse. Et hovedformål med utredningen…
Realisering av mål for dyrevelferd i den norske matsektoren (ANIWEL)
Målsettingen for prosjektet ANIWEL er å produsere kunnskap om hvordan offentlige virkemidler kan utformes og anvendes på en slik måte…
Bare sodd? Merkebeskyttelse som konkurransestrategi
De siste 10-15 årene har antall merkeordninger i matvaremarkedet økt og EU foreslår nå et enklere regelverk og en raskere…
Produktutvikling og kvalitetsdifferensiering i verdikjeder for mat (arbeidspakke C2 i…
Hovedformålet med studien er å utvikle kunnskap om hvordan innovasjonsprosesser i matsektoren kan øke konkurranseevnen i en situasjon hvor handelen…
Bruk av ubebodde landbrukseiendommer
Til tross for at svært mange norske landbrukseiendommer står tomme, legges en relativt liten andel av disse ut for salg.…
Ulykker i landbruket
Til tross for at kun tre prosent av norske arbeidstakere er sysselsatt i landbruket, står sektoren for 20-30 prosent av…
Dyretragedier – forprosjekt
Hovedmålsetningen med forprosjektet er å gi en samfunnsvitenskapelig basert begynnende redegjørelse for hva som leder til dyretragedier i landbruket. Prosjektet…
Evaluering av BU-midler
Sammen med Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) skal Bygdeforskning gjennomføre en evaluering av de fylkesvise bygdeutviklingsmidlene. Prosjektet gjennomføres på…
Rural mobilitet
Utgangspunktet for prosjektet er den utvidede mobiliteten i fritida som for en stor del av den norske befolkningen innebærer reiser…
Den kreative trønderbonden
I prosjektet skal omfang og kjennetegn for landbruksbasert tjenesteproduksjon i Trøndelag kartlegges, og det samme skal faktorer som forklarer framveksten…
Evaluering av reg. miljøprogram
Prosjektet skal evaluere ordningen “Regionale miljøprogram” i landbruket som ble innført i 2004. Miljøprogrammene utarbeides for hvert fylke med Fylkesmannens…
Tak for ny næring: Omstilling og utvikling i meierisamvirket
Dette forsknings- og utviklingsprosjektet tok for seg omstilling og utvikling av produksjonsstrukturen i meierisamvirket. Prosjektet hadde særlig fokus på å…
Matvarekvalitet og forbrukerpreferanser i kugalskapens tid
Prosjektet fokuserer både på produsenter og forbrukeres opp–fatninger av begrepet matvarekvalitet i en tid hvor for-brukerne synes å vektlegge forhold…
Fenomenet grensehandel – rasjonalitet mer enn galskap?
Formålet med denne studien er ikke å estimere omfanget av grensehandelen mot Sverige og Finland, men derimot å forstå og…
Virker boplikten? En undersøkelse av landbrukseiendommer og eiendommer i null-konsesjonsområder.
Prosjektet Virker boplikten? skal blant annet se på hvilke funksjoner boplikten egentlig har, og om den er et middel som…
Restrukturering av matvaresystemet (MATSYS)
Prosjektet er et strategisk instituttprogram og et samarbeid med Statens institutt for forbruksforskning. Prosjektet har et helhetlig perspektiv på forskningen…
Forbrukeroppfatninger om sammenhengen mellom pris og kvalitet på matområdet
Hovedformålet med dette prosjektet er å få en bedre forståelse for hvordan forbrukerne betrakter sammenhengen mellom pris og kvalitet på…
Harmoni på bekostning av økologi? En analyse av øko-diskursens betydning…
Ved å foreta analyser av utviklingen innen produksjon av og etterspørsel etter økologisk mat i Norge og Danmark, vil vi…