Berekraft er forstått gjennom dei «3 R’ane» for berekraftig kjøttbruk: R1, å anerkjenne dyret og folk som jobbar med kjøtt.…
Grunnlag for en bærekraftig norsk fôrproduksjon til havbruk og husdyr…
Et hovedprosjekt vil være flerfaglig med involvering av næringspartnere. Et hovedprosjekt vil bestå i å kartlegge bioressurser og deres potensielle…
SUCCEED – Bærekraftige system med ku og kalv sammen for…
Prosjektet skal utvikle funksjonelle tekniske løsninger for ku og kalv kontakt i robot og båsfjøs og utendørs, dokumentere effekter på…
Nasjonal og global tilgang på fôrråvarer til akvakultur
Viktige spørsmål er: hvor mye fôr går med og hvor kommer fôringrediensene fra? Hvor går næringa og hvilke arter produksjonsdyr…
Geografisk ulikhet og mobilitet i Norge
Microdata-plattformen består av data fra den norske populasjonen, og inneholder data om folks bosted, familieforhold, utdanning, arbeid og inntekt. Dette innebærer mer spesifikt tidsseriedata fra…
Norsk utmark i endring: Mellom tradisjonelt landbruk, moderne konsum og…
I tusenvis av år har utmarka blitt sett på som en utvida del av gardsbruka og inngått som en viktig…
Test av tekniske løsninger for å forhindre viltpåkjørsler langs jernbanen…
Samarbeidet koordineres av det norske forskningsinstituttet Ruralis – Institutt for rural- og regionalforskning. Forskningsprosjektet kan karakteriseres som grunnforskning og går…
Verdiskaping bionæringer i Trøndelag
Prosjektet skal avdekke innovasjonsmuligheter og gi faglige vurderinger av hvilke av disse som vil gi størst og best effekt for…
Bærekraftig fôr for fortsatt vekst i havbruk
Resultatet av et prosjekt skal være en rapport som setter norsk fôrproduksjon og fiskeoppdrett i et helhetlig perspektiv med verdens…
Climplement – Hvordan bønder og aktører i landbruket kan innføre…
I den forbindelse inngikk jordbrukets organisasjoner og regjeringen i Norge en intensjonsavtale i 2019 om reduserte utslipp og økt opptak…
PROTEIN 2.0: Overgangen til biosyntetisk protein: evaluering av effekter, utfall…
Alt fra burgerkjøtt til eggehviter kan nå produseres uten involvering av et levende dyr, med mange produkter som sannsynligvis vil…
Psykisk helse i landbruket
Hvordan vi har det på arbeidsplassen har ofte stor betydning for vår psykiske helse. En yrkesgruppe i Norge som ofte…
Innovasjon i arealforvaltningen
Formålet med prosjektet er prøve ut nye arbeidsformer i arealforvaltning, gjennom å bringe sammen arbeidsformer fra ulike deler av offentlig…
FAIRshare: Digitale verktøy for rådgivere i jordbruket
Målet med prosjektet er å engasjere, forberede og styrke de uavhengige rådgivermiljøene, og slik skape et levende nettverk som deler…
Mer bruk av bygg på norske matbord
I prosjektet kartlegger vi mulighetene for å øke markedet for bygg, samt undersøke hvordan aktørene i verdikjeden sammen kan bidra…