Faktaark-4/18 Norsk griseproduksjon 2013-2017
Griseholdet i Norge er inne i en krevende periode med overproduksjon. Dette skyldes effektivisering og en økning i antallet produsenter, men også utnyttelse av smutthull i konsesjonslovgivningen.
Les merFaktaark-3/18 Norsk sauehold 2013-2017
Om lag halvparten av norske sauebønder driver forholdsvis smått og kombinerer ofte saueholdet med andre aktiviteter, enten på eller utenfor gården. De største brukene tar gradvis større andeler av produksjonsvolumet på bekostning av de mellomstore brukene.
Les merFaktaark-2/18 Norsk melkeproduksjon 2013-2017
Melkeproduksjon har siden etterkrigstiden vært regnet som selve bærebjelken i det norske landbruket, men i løpet av de siste 20 årene har næringen stått over for en strukturutvikling som vil kunne endre melkeproduksjonens rolle i framtiden. Utviklingen drives frem av nasjonal politikk, teknologiske innovasjoner og nye driftsformer. Resultatet er færre og større produsenter.
Les merFaktaark-1/18 Norsk kyllingproduksjon 2013-2017
Strukturen i norsk kyllingproduksjon er i endring og tall fra landbruksdirektoratet tyder på at utviklingen går i retning av færre og større kyllingprodusenter i de mest sentrale områdene, spesielt i Rogaland.
Les merFaktaark-6/17 Behov for bedre faglig oppdatering hos bønder
Det er et stort potensial hos bøndene for å bli bedre faglig oppdatert. Dette viser tall fra den nasjonale spørreundersøkelsen Trender i norsk landbruk 2016, som Bygdeforskning har gjennomført.
Les mer