GOFOOD pakke B

GOFOOD Matmaktskal analysere endringar i forvaltninga av matsystemet, inkludert samhandling mellom bedrifter ; partnarskap mellom private og offentleg sektor ; endra relasjonar og maktforhold i matkjeda og konsekvensar av desse endringane på innovasjon og konkurransedyktighet. Ein skal vidare studere struktur og strategiar i ulike ledd av matvarekjeda og korleis endringar i desse relasjonane påverkar norsk matindustris konkurransedyktighet. Ein legg til grunn at forvaltninga av norsk matindustri har endra seg frå eit korporativt system innafor nasjonalstatens rammer på 1970- og 1980-talet til eit nettverkbasert privat-offentleg partnarskap, påverka av globale multi-nivå governance-strukturar (WTO, EU, FN).

Prosjektdetaljer

Kontaktperson

Prosjektperiode

01/01/2010 - 31/12/2014

Eksternt Prosjektnr.

Prosjektnr.

6261.00

Samarbeidspartnere

NILF, SIFO, Universitetet for miljø ig biovitenska, University of Queensland, Brisbane, Australia

Finansiering

Norges forskningsråd

Nyheter

Lokal tilknytning er viktig for matspesialitetene

Det er blant funnene i kapittelet, «Quality as a competitive advantage for the rural food industry», sier Egil Petter…

Les mer

Kontakt oss

Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.