Woman feeding sheep on Norwegian farm near Bergen
Bønder og Dyrevelferd Foto: Colourbox

Frokostseminar om Bønder og Dyrevelferd den 12. juni 2019

12. juni kl. 08:15 - 10:00

Ruralis - Institutt for rural- og regionalforskning og Landkreditt Forsikring, tidligere Landbruksforsikring, ønsker velkommen til frokostseminar fra 08.15-10.00, onsdag den 12. juni i Oslo sentrum.

Tematikken for seminaret er å få kunnskap om hva som skjer når bonden nå i økende grad får mindre direkte kontakt med dyrene. Det kan være utfordrende å håndtere større flokker, dyrene kan bli mer uvant med mennesker og dermed skeptiske. Videre ønsker vi å gå inn på mekanismene som gjør at dyrene ikke får tilfredsstillende stell.

Viktige spørsmål er blant annet hvilken sammenheng det er mellom bondens helse og velferd og dyrenes. Hvordan kan naboer og miljøet rundt bonden bidra til å en bedre velferd, både for folk og dyr? Og hvilken vekt legger dagens forbrukere på dyrevelferd, og hva betyr det for bonden at dyrene har det bra. Vi kommer også inn på tema som alvorlige brudd på regelverket, avdekking, forebygging og håndtering av alvorlige hendelser.

Foredragsholdere vil være Eva Otterstad fagrådgiver for dyrevelferd i Mattilsynet (region Stor-Oslo), Karianne Muri forsker ved Institutt for produksjonsdyrmedisin fra Veterinærhøgskolen/NMBU,

Hilde Bjørkhaug forsker ved Ruralis og aktuell med prosjektet GoodAnimal (God dyrevelferd for bærekraftig fremtid), og Annechen Bugge forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO om hva forbrukerne tenker om dyrene som skal bli maten vår.

Agenda:

08.15 Servering av frokost

08.30 Innledning

08.35 Eva Otterstad

08.55 Karianne Muri

09.15 Hilde Bjørkhaug

09.35 Annechen Bugge

09.55 Diskusjon (kan fortsette til 10.15)

 

Tid: 08.30 – 10.00. Frokost vil bli servert fra 08.15.

Sted: Inngang Landkreditt, Karl Johansgate 45, 7. etasje, Oslo.

Send gjerne invitasjonen videre til andre som kan være interessert i temaet. Det vil bli servert en god frokost så det er bindende påmelding innen 3. juni. Påmelding til epost: aina.winsvold@ruralis.no eller telefon: 97 48 09 07.

Seminaret, som arrangeres i samarbeid med Norges Bondelag er det fjerde i rekken på fire om temaet «Bønder og Helse».