12. november 2020
10.00 - 14.00

Statsråd Bollestad og Stein Torleif Bjella kommer, kommer du? Ruralis inviterer til gratis digital konferanse 12. november om de norske landbruksarealene.

Målet med konferansen er å løfte fram jordbruksarealene som grunnleggende ressurs i norsk landbruk, og sette søkelys på den viktige relasjonen mellom eierne av jord, og de stadig flere leierne.

Sted: Microsoft Teams konferansemodul (møteinvitasjon sendes ut dagen før)

Gratis, åpent for alle, påmelding gjøres her innen 11. november.

Smakebiter fra konferanseprogrammet:

  • Tone Magnussen fra Nordlandsforskning, som vil dele tre læringspunkt fra lokale møteplasser som utprøving.
  • Egil Petter Stræte sine forslag til hvordan leiejordmarkedet i norsk landbruk kan bli mer velfungerende
  • Erfaringer fra Vestvågøy kommune som har forsøkt å få oversikt over hvem som driver hvilke arealer i sin kommune, samt hvilke arealer som ikke drives.

Åpningstalen vil holdes av Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Vi lanserer også et ressurshefte fra forskningsprosjektet med ulike måter å gripe tak i problematikken. Stein Torleif Bjella spiller fra Jordsjukantologien som en musikalsk hilsen til konferansen.

Kort om prosjektet Landfrag:

Vi har hatt åtte kommuner med oss på utprøving av lokale møter mellom eiere og drivere av jord. Vi har brukt kart over området som verktøy, og økonomiske modeller der vi har estimert besparelser ved ulike scenarioer. Bare det å få samtalen i gang om dette temaet lokalt, har hatt stor kraft. Jorda i landbruket handler om sterke følelser, om samfunnssikkerhet og beredskap, om klima, naturmangfold og miljø og om relasjoner mellom mennesker i bygdesamfunnene våre.

Kontaktperson: Prosjektleder Heid Vinge

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg, enten det er å komme i direkte kontakt med ansatte eller finne annen relevant informasjon.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.