Næringsutvikling

Næringsutvikling

Siste om Næringsutvikling

Prosjektmøte CHEOPS
Landbrukspolitikk og forvaltning

Prosjektet CHEOPS har fått finansiering fra Norges forskningsråd og startet opp med et seminar i Oslo

Veterinær vaksinerer en ku
Dyrevelferd

Norsk landbruk kan ikke hvile på laurbærene

Dyrevelferd

Renate Marie Butli Hårstad disputerer fredag 16. mai

Dyrevelferd

Når dyrevelferd koster mer enn kua kan betale

Penger
Landbruksøkonomi

Hva koster maten egentlig? Slik påvirker jordbruksstøtten prisen du betaler

Jordbruk

Utredning om nivå og fordeling av støtten til norsk jordbruk

Jordbruk

Utvikling av metoder for beregning av klimagassutslipp i jordbruket

Landbrukspolitikk og forvaltning

Landbrukspolitisk forskarkurs

Bioøkonomi

Integrering av klima, miljø og folkehelse i det norske matsystemet for å vurdere effektive, trygge og akseptable politikkvalg (CHEOPS)

HMS

PEST-TOX, Eksponering for plantevernmidler og mulig betydning for human helse

Bønder

Effekt av beitetilskudd på beiteaktivitet og jordbruk

Elg i sporet, rett nord for Koppang på Rørosbanen
Distriktsutfordringer

Bråkete tog skal skremme elgen ut av sporet

De seks nye internasjonale medlemmene i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin (KSLA) ble innlemmet under en høytidelig seremoni i Stockholms rådhus den 28. januar. Katrina Rønningen nr 2 fra venstre.
Bærekraft

Nordisk samarbeid styrket gjennom medlemskap i internasjonalt akademi

Innvandring, inkludering og integrering

Mat er liv, ikke et privilegium

Kyr på beite
Bønder

Gårdsfamilier gir svar om grønnere framtid

Farmer in wheat field
Bondehelse og HMS

Ny rapport om avhengighetsproblematikk i landbruket

Innovasjon

Grass ceiling ‘showcase’ i Vilnius

Natalia Mamonova
Beredskap

Ruralis bidrar til å tenke nytt om landbruket i Europa

Bærekraft

Bærekraftige forbrukere – Forbrukere i et bærekraftig norsk matsystem

Klima

LANDWELL: hvordan klimaendringer påvirker velferd fra økosystemtjenester fra landbrukets kulturlandskap i Norge

Ifølge forsker Klaus Mittenzweis beregninger ville det kanskje vært bedre for samfunnet under ett å la være å følge kostrådene.
Adferd og handling

Koster de nye kostrådene mer enn de smaker?

Bioøkonomi

R-6/24 Trender i norsk landbruk 2024 Dokumentasjonsrapport med frekvenser

Forsker Brit Logstein
Bønder

Husdyra er matvarer med følelser – det krever noe av oss

Dyrevelferd

A-16/24 Protecting place: Norway, spatial imaginaries, and the governance of antimicrobial resistant bacteria in pig and poultry farming