GOFOOD pakke B
GOFOOD Matmaktskal analysere endringar i forvaltninga av matsystemet, inkludert samhandling mellom bedrifter ; partnarskap mellom private og offentleg sektor ; endra relasjonar og maktforhold i matkjeda og konsekvensar av desse endringane på innovasjon og konkurransedyktighet. Ein skal vidare studere struktur og strategiar i ulike ledd av matvarekjeda og korleis endringar i desse relasjonane påverkar norsk matindustris konkurransedyktighet. Ein legg til grunn at forvaltninga av norsk matindustri har endra seg frå eit korporativt system innafor nasjonalstatens rammer på 1970- og 1980-talet til eit nettverkbasert privat-offentleg partnarskap, påverka av globale multi-nivå governance-strukturar (WTO, EU, FN).
Prosjektdetaljer
Kontaktperson
Prosjektperiode
01/01/2010 - 31/12/2014
Eksternt Prosjektnr.
Prosjektnr.
6261.00
Samarbeidspartnere
NILF, SIFO, Universitetet for miljø ig biovitenska, University of Queensland, Brisbane, Australia
Finansiering
Norges forskningsråd
Nyheter
Lokal tilknytning er viktig for matspesialitetene
Det er blant funnene i kapittelet, «Quality as a competitive advantage for the rural food industry», sier Egil Petter…
Kontakt oss
Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.