Prosjektet analyserer utviklingen av fôr og fôring i verdens akvakulturnæring, som ifølge FAO er verdens raskest voksende matproduksjon.
Viktige spørsmål er: hvor mye fôr går med og hvor kommer fôringrediensene fra? Hvor går næringa og hvilke arter produksjonsdyr er viktige. Er fôrproduksjonen bærekraftig, og kan tilgangen økes i takt med vekst i akvakulturnæringa? Hvordan står ulike animalske matproduksjoner seg i forhold til hverandre, eksempelvis laks, gris og kylling?
Presentasjoner fra startkonferanse 6.10.2020:
20201006 1010 Startkonferanse 6.10. Bjorn Eidem – Ruralis Utredning
20201006 1040a Vidar Gundersen – BioMar
20201006 1040b Trygve Berg Lea – Skretting
20201006 1040c Ted Andreas Mollan – Cargill
20201006 1120 Knut Røflo – FKF fisk og landdyr – Felleskjøpet Fôrutvikling
20201006 1210 Turid Synnøve Aas – Resource utilization – Nofima
20201006 1300 Henrik Stenwig – Sjømat Norge
20201006 1320 Ulf Winther_Klimaregnskap – Sintef
20201006 1340 Anders Melås – Ruralis
Presentasjoner fra sluttkonferanse 24.11.2021:
Wathne – Velkommen og sammendrag
Melås – Oversikt over norsk og global akvakultur og akvafôr – Sluttkonferanse akvafôr
Eidem – Norsk akvakultur i globalt perspektiv – Sluttkonferanse Akvafôr 24.11.2021
Aas – Utnyttelse av fôrressurser i norsk lakseoppdrett i 2020 – Sluttkonferanse