PLAID: Peer-to-peer Learning – Accessing Innovation through Demonstration

PLAID skal forbedre innovasjon og bærekraft i det europeiske landbruket gjennom å bidra til at et større utvalg av bønder og gårdsbrukere får tilgang til ny kunnskap via fagfeller på kommersielle demonstrasjonsgårder.

Foto: Ruralis
Foto: Ruralis

Aktivitetene organiseres av bønder, private selskaper, bondeorganisasjoner, frivillige organisasjoner, forskningsinstitutter eller ulike offentlige institusjoner. Demonstrasjonene spenner fra en-dagers-aktiviteter til flerårige “overvåkningsgårder”, hvor bønder, rådgivere og representanter fra industrien møtes jevnlig og vurderer videre driftsmuligheter, til permanente “forskningsbedrifter” hvor forskere demonstrerer nye teknologier og tilnærminger. Å gjøre det mulig for bøndene å lede demonstrasjoner på egne gårder, både direkte og ved hjelp av virtuelle metoder, er sentralt for PLAID-prosjektet.

I PLAID utvikler og vurderer man et omfattende utvalg av demonstrasjonsaktiviteter i EU 28, Sveits og Norge, og identifiserer og fremmer de beste og mest innovative praksisene og tilnærmingene. Videre vil prosjektet øke tilgangen til demonstrasjonsaktiviteter ved å utvikle søkbare kart og “virtuelle” demonstrasjonsmetoder, og framheve praksiser som sikrer inkludering av et bredt spekter av gårdstyper, samt bønder og ansatte i alle aldre og av begge kjønn.

Publikasjoner

  • Artikkel

2021

A-12/21 Disentangling critical success factors and principles of on-farm agricultural demonstration events

Bidragsytere: Anda Adamsone-Fiskovica Mikelis Grivins Boelie Elzen Sharon Flanigan Rebekka Frick Claire Hardy

Kontakt oss

Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.