Foto: Ruralis
Foto: Ruralis

PLAID: Peer-to-peer Learning – Accessing Innovation through Demonstration

PLAID skal forbedre innovasjon og bærekraft i det europeiske landbruket gjennom å bidra til at et større utvalg av bønder og gårdsbrukere får tilgang til ny kunnskap via fagfeller på kommersielle demonstrasjonsgårder.

Aktivitetene organiseres av bønder, private selskaper, bondeorganisasjoner, frivillige organisasjoner, forskningsinstitutter eller ulike offentlige institusjoner. Demonstrasjonene spenner fra en-dagers-aktiviteter til flerårige “overvåkningsgårder”, hvor bønder, rådgivere og representanter fra industrien møtes jevnlig og vurderer videre driftsmuligheter, til permanente “forskningsbedrifter” hvor forskere demonstrerer nye teknologier og tilnærminger. Å gjøre det mulig for bøndene å lede demonstrasjoner på egne gårder, både direkte og ved hjelp av virtuelle metoder, er sentralt for PLAID-prosjektet.

I PLAID utvikler og vurderer man et omfattende utvalg av demonstrasjonsaktiviteter i EU 28, Sveits og Norge, og identifiserer og fremmer de beste og mest innovative praksisene og tilnærmingene. Videre vil prosjektet øke tilgangen til demonstrasjonsaktiviteter ved å utvikle søkbare kart og “virtuelle” demonstrasjonsmetoder, og framheve praksiser som sikrer inkludering av et bredt spekter av gårdstyper, samt bønder og ansatte i alle aldre og av begge kjønn.

Nyheter

Beklager, vi fant ingen nyheter relatert til dette prosjektet.

Publikasjoner

  • Artikkel

2021

A-12/21 Disentangling critical success factors and principles of on-farm agricultural demonstration events

Bidragsytere: Anda Adamsone-Fiskovica Mikelis Grivins Boelie Elzen Sharon Flanigan Rebekka Frick Claire Hardy

Kontakt oss

Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.