Produktutvikling og kvalitetsdifferensiering i verdikjeder for mat (arbeidspakke C2 i GOFOOD: Matstyring i globaliserende omgivelser: Innovasjon og markedsstrategier i norske verdikjeder )
Hovedformålet med studien er å utvikle kunnskap om hvordan innovasjonsprosesser i matsektoren kan øke konkurranseevnen i en situasjon hvor handelen med mat blir stadig mer globalisert. Det omfatter også hvordan produktdifferensiering kan utvikles for å opprettholde konkurranseevne på det innenlandske markedet. I denne delstudien (C2) skal følgende spørsmål besvares: 1. Hvilke faktorer kan identifiseres som viktige i samspillet mellom næringsmiddelindustrien, detaljister og FoU i produktutviklingsprosessen? 2. Hvordan forstås og defineres kvalitet ved ulike typer differensiert mat av ulike grupper i matvarekjeden, og hvilke konsekvenser har deres (ulike) forståelser av kvalitet for innovasjon på matfeltet? 3. Hvordan etableres forståelser av forbrukernes vurderinger for kvaliteter eller egenskaper ved maten blant ulike grupper i matvarekjeden?
Prosjektdetaljer
Kontaktperson
Prosjektperiode
01/01/2010 - 31/12/2014
Prosjektnr
6262.00
Samarbeidspartnere
NILF (prosjektansvarlig), SIFO, UMB
Finansiering
Norges forskningsråd (Matprogrammet)
Kontakt oss
Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.