Utvikling av samfunnsvitenskapelige metoder for å vurdere bærekraft i norske fôrsystem for husdyr og havbruk (SocialFeed)

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Prosjektet SocialFeed tar utgangspunkt i at eksisterende standarder har for snever oppfatning av sosial bærekraft. Denne mangelen kan overse betydningen av den sosiale delen av bærekraft i fôrproduksjon, norsk eller importert. For å utforske dette, vil tre produksjoner bli studert; storfé, kylling og laks og dagens fôringredienser sammen med de mest lovende nye fôringrediensene i fremtiden. Metoder som sosial livsløpsanalyse (S-LCA), maktkartlegging og verdikjedeanalyse vil bli brukt for å vurdere bærekraftsstatus til fôrsystemet i Norge, som inkluderer både norsk produksjon og betydelig import. Et forbedret sett med sosiale indikatorer vil bli utviklet for å fange opp både de positive og negative sosiale konsekvensene. Videre skal det gjennomføres en analyse av det institusjonelle politiske rammeverket rundt norsk fôrproduksjon og fôrimport for å utforske politisk handlingsrom for mer bærekraftige fôrløsninger.

Prosjektdetaljer

Fagområder

Prosjektperiode

01/11/2024 - 30/11/2027

Eksternt Prosjektnr.

352976, Norges forskningsråd

Prosjektnr.

6697

Samarbeidspartnere

SINTEF Ocean (prosjekteier), Chalmers tekniska högskola, Felleskjøpet Fôrutvikling, Norsk Kylling, Skretting, AgriTech Cluster, NCE Aquaculture, Rethink Food

Finansiering

Norges forskningsråd

Kontakt oss

Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.