
Matproduksjon
Matproduksjon
Gjør vi nok for å sikre matproduksjonen?
Med krig på kontinentet, pandemi og klimaendringer, er matsikkerhet virkelig løftet opp på agendaen. I mange år har vi forsket for å skaffe ny kunnskap om både jordbruk, havbruk og lokalsamfunn som er avhengig av disse tradisjonelle næringene – men også de som går foran og innoverer. Blant temaene vi forsker på er økologisk mat, matproduksjon og verdikjeder.
Forskningsleder

Pia Piroschka Otte Forsker 1 +47 944 84 736 pia.otte@ruralis.no
Siste om Matproduksjon

Jordbruk
Hvordan bedre bruken av Norges ubenyttede jordbruksarealer (AGRILAND+)
02.06.25

Jordbruk
Kostnad av 50 prosent selvforsyningsgrad
14.05.25

Dyrevelferd
Når dyrevelferd koster mer enn kua kan betale
02.05.25

Innovasjon
RESTORE: Restaurering av økosystemfunksjoner og biodiversitet i semi-naturlige naturtyper under sterkt arealpress
24.01.24

Forvaltningspolitikk
KARBONMAT: Utforming av bærekraftige forretningsmodell-konsepter for karbonbinding i jord for å omstille det norske matsystemet
23.11.23

Bioøkonomi
Matberedskap i krig: Ukrainske og globale matsystemer
16.03.23