Bærekraftige matsystem for reduksjon av fattigdom og sult i lavinntektsland
Dette prosjektet har en mat-systemtilnærming til studiet av fattigdom og underernæring, samt relaterte miljøutfordringer, i lavinntektsland.
Et mat-system omfatter alle prosesser og infrastruktur som er involvert i å fø en befolkning, og påvirker alt fra matproduksjon og tilhørende verdikjeder, ernæring, helse til samfunnsøkonomisk utvikling, miljø og klima. Systemet blir på den andre siden påvirket av sosiale, politiske, økonomiske, miljømessige og klimatiske sammenhenger. Prosjektet har to hoveddeler. Den første delen omhandler utvikling av bærekraftig og inkluderende verdikjeder for et økologisk innsektsmiddel til bruk i produksjon av cashew-nøtter i Mosambik. Den andre delen studerer effekten av koronapandemien på matsikkerhet blant flyktninger i Adjumani-distriktet i Nord-Uganda. Den sammenligner tilgang til mat, tilgjengelighet av mat, ernæring og handlingsrom før og under pandemien, og analyserer endringene.
Prosjektdetaljer
Prosjektperiode
01/01/2019 - 01/12/2021
Eksternt Prosjektnr.
Prosjektnr.
6411 SIS Utvikling
Samarbeidspartnere
Department of Geography, Geo-Informatics and Climatic Sciences, Makerere University, Kampala; Kyambogo University, Kampala; Norges Vel, NIBIO
Finansiering
Ruralis, Strategisk instituttsatsing
Nyheter
Korona gir mer sult blant flyktninger
Flyktninger er ofte de mest sårbare overfor kriser, uansett hvor i verden de befinner seg. FNs høykommissær for…
Publikasjoner
- Rapport
2021
Kontakt oss
Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.