
Utviklingsforskning
Utvikingsforskningen vår fokuserer blandt annet på rural og urban næringsutviklling fra et tverrfaglig sosio-teknisk perspektiv, med fokus på utvikling og overføring av fornybare energi-teknologier og forskning koblet til vedlikeholds-prosesser av urbane infrastrukturer i det Sørlige Afrika.
For tiden er Ruralis involvert i et tverrfaglig forskningsprosjekt (SOLTØRK) i Mosambik, med fysikere, ingeniører og matforskere ved Lunds universitet og Eduardo Mondlane universitet. I dette prosjektet tester og implementerer vi solfangerteknologi i Mosambik, som kombinert med en type membranposer kan brukes til å konservere frukt til syltetøy- og juiceproduksjon, og bidrar til å hindre svinn, og samtidig gi bøndene muligheten til ekstra inntekter.
I India samarbeider vi med Tata Institute for Social Sciences om forskning på mental helse og selvmord blant bønder. I tillegg forsker vi på hvordan jordbruksstruktur, jordbrukspolitikk og spenningen mellom by og land påvirker underernæring i en rekke lav- og mellominntektsland.
Vi benytter metoder for deltakelse og involvering (participatory methods), kvalitativ komparativ metode (QCA) så vel som flernivåanalyse i utviklingsforskningen vår.
Siste om Utviklingsforskning

For å lykkes med omstilling i distriktene, hva har kjønn å si?

Bedre tørketeknikk kan redusere matsvinn
N-4/22 Forslag til tiltak for mer bruk av lauvtre i bygg og mer gjenbruk av tre (forstudie)
R-1/22 Kartlegging av muligheter for økologisk landbruk i Møre og Romsdal
R-9/21 Smart teknologi for et bærekraftig landbruk

Utvikling av regionale bærekraftige matsystemer – Europeisk matregion 2022
A-32/21 Using Aggregated Farm Location Information to Predict Regional Structural Change of Farm Specialisation, Size and Exit/Entry in Norway Agriculture

Korona gir mer sult blant flyktninger

LIMBO: Evaluating emerging AMR threats and future capacity for action in Norwegian livestock agriculture
A-11/19 The Role of Social Capital in Agricultural and Rural Development: Lessons Learnt from Case Studies in Seven Countries
A-9/19 The potential impact of synthetic animal protein on livestock production: The new “war against agriculture”?
A-6/19 Cultural Lock‐in and Mitigating Greenhouse Gas Emissions: The Case of Dairy/Beef Farmers in Norway

Trues matsikkerheten av klimaendringer?

Klimaendringer og matproduksjon – Kom på klimadebatt

Tar med lokale bønder i forskninga
R-4/18 Sektorvise scenarier for bioøkonomien

Kortreist skolemat gir bedre læring og styrker lokalsamfunn
