NØFF – Norskprodusert økologisk fôrprotein til svin
Målet med prosjektet NØFF er å fremskaffe og formidle kunnskap om norsk produksjon av økologisk fôr som vil bidra til å sikre proteinforsyningen i økologisk svinehold i henhold til nytt økologiregelverk.
Tiltakene i prosjektet er å fremskaffe og formidle kunnskap om 1) dyrkningsteknikk på høstoljevekster, 2) prosessering av bladprotein fra kløvergrasblandinger, 3) beregning av fôrrasjoner med 30 % eller 100 % norskproduserte råvarer, 4) lønnsomhet ved produksjon av proteinfôr og slaktesvin, og 5) utfordringer og mulighetsrom i verdikjeden ved tilpasning til nytt regelverk. Prosjektet vil gi anbefalinger basert på økonomiske kalkyler og gi en vurdering av utfordringer og muligheter i verdikjeden. NIBIO (prosjektleder), Norsk senter for økologisk landbruk, Ruralis, Norsk Landbruksrådgiving og Felleskjøpet Fôrutvikling vil samarbeide om det treårige prosjektet.
Prosjektet vil formidle ny kunnskap til næringen via veiledningsvideoer, fagdager og skriftlig materiell.
Prosjektdetaljer
Ekstern prosjektleder
Prosjektperiode
01/03/2020 - 01/12/2023
Prosjektnr
6616
Samarbeidspartnere
NIBIO, NORSØK, NLR, FKF
Finansiering
Landbruksdirektoratet
Publikasjoner
- Rapport
2024
Kontakt oss
Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.