– Hjertet vil fremdeles være i Sogn og Fjordane

HORNINDAL: Bygda skal skifte fylke, men identiteten blir igjen. For Marit Lunde- og mange andre - er identiteten sterkere enn politiske vedtak. Om to år blir grensene til 8 fylker og 70 kommuner visket bort fra norgeskartet. Hva gjør det med følelsen av å høre til?

Når «vi’et» blir satt på prøve

– I 2020 vil én av tre nordmenn bo i en ny kommune. Det er bare begynnelsen. Omkampenes tid om kommunereformen er forbi, sa daværende kommunalminister Jan Tore Sanner (H) til NTB rett før jul.

Antall kommuner skal reduseres fra 426 til 356. I tillegg skal 18 fylker bli til 11.

– Det som har vært veldig interessant i kommunereformen, er hvordan de døde grensene våkner opp igjen når man begynner med denne kommunale stol-leken, sier forsker Svein Frisvoll ved Ruralis, instituttet for rural- og regionalforskning.

 

Les mer på NRK sine sider.