SALSA: Small Farms, Small Food Businesses and Sustainable Food Security
Små bruk blir gjerne oversett i tradisjonell landbruksforskning, og målet med SALSA er å synliggjøre hvilken rolle disse spiller. Prosjektet skal bygge et grunnlag for bedre analyser og framskaffe kunnskap for økt samarbeid innen forskning og utvikling i landbruk og matsektoren. Prosjektet skal gi en bedre forståelse av småbønders plass i lokale og globale matsystem – for ernæring og matsikkerhet.
Prosjektet skal studere 30 referanseregioner i Europa og Afrika, med tyngdepunkt i Sør- og Øst-Europa, i tillegg til Norge, Skottland, Tunisia, Kenya, Ghana og Kapp Verde. Bygdeforskning skal studere småbrukene i Norge sin rolle. Hedmark fylke er valgt som referanseregion. Prosjektet har en sterk samfunnsvitenskapelig forankring, og jobber tett med organisasjoner som har spesialområde innen kunnskapsbygging og implementering. Fra organisasjonssiden i Norge deltar Utviklingsfondet og Norges bonde- og småbrukarlag. Prosjektleder er Teresa Pinto-Correia fra Universitetet i Èvora, Portugal.
Prosjektdetaljer
Kontaktperson
Prosjektperiode
02/11/2015 - 31/12/2018
Eksternt Prosjektnr.
Prosjektnr.
6350
Finansiering
EU
Nyheter
Kornet, krigen og vår matsikkerhet
Krig avler matmangel, matmangel avler krig. Men det er mer komplisert enn som så. I dag er det…
Har kartlagt de små brukene i hele Europa
Kartleggingen er publisert i artikkelen «Typology and distribution of small farms in Europe: Towards a better picture», som…
Små bruk og mangfoldet
Det var også tema til debatt i Nationen i desember 2017 og faktasjekkerne i Faktisk undersøkte gyldigheten i…
Publikasjoner
- Artikkel
2020
- Artikkel
2020
Kontakt oss
Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Fyll ut skjemaet under så vil vi svare deg så fort som mulig.