Matproduksjon
Matproduksjon
Gjør vi nok for å sikre matproduksjonen?
Med krig på kontinentet, pandemi og klimaendringer, er matsikkerhet virkelig løftet opp på agendaen. I mange år har vi forsket for å skaffe ny kunnskap om både jordbruk, havbruk og lokalsamfunn som er avhengig av disse tradisjonelle næringene – men også de som går foran og innoverer. Blant temaene vi forsker på er økologisk mat, matproduksjon og verdikjeder.
Forskningsleder
Pia Piroschka Otte Seniorforsker +47 944 84 736 pia.otte@ruralis.no
Siste om Matproduksjon
Innovasjon
RESTORE: Restaurering av økosystemfunksjoner og biodiversitet i semi-naturlige naturtyper under sterkt arealpress
24.01.24
Forvaltningspolitikk
KARBONMAT: Utforming av bærekraftige forretningsmodell-konsepter for karbonbinding i jord for å omstille det norske matsystemet
23.11.23
Bioøkonomi
Matberedskap i krig: Ukrainske og globale matsystemer
16.03.23
Landbruk
Krigens helter
15.03.23
Bonden
Småbrukerne i Ukraina kan sitte med nøkkelen til fremtidens matforsyning
06.03.23
Klimahåndtering – og tiltak
Bærekraft ut av kostråd?
15.02.23
Matproduksjon
Kronikk: Matsikkerhet i et nytt geopolitisk klima
10.02.23
Klimahåndtering – og tiltak
N-1/23 Towards a cellular food future: Final recommendations from the Protein 2.0 project to Norwegian policy makers and food system actors
21.01.23
Bioøkonomi
A-19/22 Potential demand for synthetic meat
20.01.23
Husdyr
Maktkamp om bærekraft
18.01.23
Matproduksjon
Veksten øydelegg verda
10.01.23
Landbruk
Mindre kjøtt er viktig for klimaet og miljøet
03.01.23