Rådgivning
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Innovasjon

Næringsutvikling / Innovasjon

Vi forsker særlig på organisering av innovasjon; hva fremmer og hemmer innovasjon i organisasjoner og bransjer.

Når det gjelder innovasjon har vi studert nye samarbeidsformer i verdikjeden for lokalmat både for å opprettholde kvalitet i produktene og for å oppnå storskalafordeler, som kan sies å være organisasjonsmessige innovasjoner. Vi har også studert innovative samarbeidsformer i turistnæringen.

I prosjektet Kompetent bonde studerer vi innovative samarbeidsformer og metoder for kunnskapsformidling mellom bønder og rådgivere i landbruket. En del av studien går også på å studere hvordan rådgivningsorganisasjonene i landbruket arbeider for økt innovasjon i rådgivningen rettet mot bøndene.

Siste om Innovasjon

Laksefôr kan bli menneskemat
Distriktsnæringsliv

Faglig snakka: Bonden som fôrprodusent til lakseoppdrett

International Women's Day on 8th March 2024
Innovasjon

Gratulerer med dagen alle kvinner

Innovasjon

RESTORE: Restaurering av økosystemfunksjoner og biodiversitet i semi-naturlige naturtyper under sterkt arealpress

Prosjektsamling SUSFEED
Bioøkonomi

SusFeed prosjektsamling i Trondheim

Areal

LAMASUS – Land Management for Sustainability

Forvaltningspolitikk

KARBONMAT: Utforming av bærekraftige forretningsmodell-konsepter for karbonbinding i jord for å omstille det norske matsystemet

Bioøkonomi

Climate Smart Management for Resilient European Cropping Systems

Melkebonde med robot
Innovasjon

Jordbruket er et resultat av teknologiens muligheter

Husdyr

One crop two diets – locally sourced feed for cow and chicken from biorefined forage

Innovasjon

A-1/23 Advancing AKIS with assemblage thinking

Dyrevelferd

A-18/22 Inducing Fear using Acoustic Stimuli – A Behavioural Experiment on Moose (Alces alces) in Sweden

FNs bærekraftsmål
Husdyr

Maktkamp om bærekraft

Energi

N-7/22 Demokratiske planleggingsprosesser for fornybare energisystemer i Norge – en oversikt over identifiserte samfunnstiltak

Energi

R-12/22 Såret i Bygda – En kvalitativ studie av opplevelsen av demokratiske prosesser ved utbygging av vindkraft

Skogsmaskin
Innovasjon

Nettverksbasert innovasjon – hva i tjukkeste granskauen?

Havbruk og fiskeri

N-6/22 Fôr- og husdyrbaserte verdikjeder i norsk matproduksjon – nåsituasjon og begreper

Innovasjon

A-13/22 Critical support for different stages of innovation in agriculture: What, when, how?

Innovasjon

Dyrepåkjørsler – Nytt tiltak for å øke trygghet på veiene