Verten Kulturstua
Foto: Marit S. Haugen

Reiseliv og turisme

Næringsutvikling / Reiseliv og turisme

Reiseliv blir en stadig viktigere næring i distriktene. Bygdeforskning undersøker bl.a. hvordan aktører driver naturbaserte reiselivsbedrifter og utvikler nettverk og produkter. Et annet viktig tema er hvordan reiselivet kan holdes bærekraftig etter hvert som aktiviteten øker. Vi har forsket på naturbasert gårdsturisme og hvordan gårdens ressurser brukes til å skape en alternativ inntektskilde. En sentral del har vært å undersøke hvilke muligheter og utfordringer både næringa og vertskapet møter.

Siste om Reiseliv og turisme

Turistskatt?
Bioøkonomi

Faglig snakka: Eksport av et godt prinsipp?

Kyr på seter ved Gol
Bygdeutvikling

Feriefolk i fjøset?

Topptur i Rogaland
Reiseliv og turisme

Små bedrifter i naturbasert reiseliv sto imot Covid-19

Kampestein i midten av klopper i Trysil.
Reiseliv og turisme

Refleksjoner om ressurser i naturbasert turisme

Klima- og ressursforvaltning

N-2/22 Refleksjoner om ressurser «in the making» i naturbasert turisme

Bioøkonomi

R-4/22 Covid-19: Erfaringer og konsekvenser for små naturbaserte reiselivsbedrifter

Lokalsamfunn

N-1/22 Nature-based tourism and community resilience: Framework and application with a firm perspective

Koronaen gjør kortreist turisme i natur mer aktuelt enn noen gang.
Reiseliv og turisme

Korona kan få naturbasert turisme til å blomstre

Woman in Folgefonna glacier
Reiseliv og turisme

Små bedrifter tar størst risiko

Innovasjon

R-7/19 Aktører i den naturbaserte turismen – motiver, nettverk og innovasjon

Areal

R-8/18 «Friluftsliv? Da tenker jeg på snøskuter, det er det første som slår meg» – En studie av debatten om snøskuterkjøring i utmark, med utgangspunkt i Tydal kommune

Two happy kids at ski piste
Reiseliv og turisme

Turisme styrker lokalsamfunn gjennom stolthet og identitet

Fjelltur i Lofoten
Næringsutvikling og bioøkonomi

Vi må snakke med reiselivet

Innovasjon

Stort potensiale i tindeturisme

Klimahåndtering – og tiltak

R-4/17 Norske tindevegleiarar som aktørar i utviklinga av det naturbaserte reiselivet

Klima- og ressursforvaltning

CULTOUR: Reiseliv og kulturlandskap: kjennetegn, forvaltning og opplevelser

Bioøkonomi

BIOTOUR: Fra stedsbaserte naturresurser til verdifulle opplevelser

Areal

Rural mobilitet

Matproduksjon

A-3/16 An Empirical Investigation of Tourists’ Consumption of Local Food in Rural Tourism: a Norwegian Case

Bygdeliv og kultur

A-21/16 Bygdebasert reiseliv – profesjonalisering, venstrehåndsarbeid eller autentisitet i praksis?

Havbruk og fiskeri

A-2/16 Food as attraction: connections between a hotel and suppliers of specialty food

Næringsutvikling og bioøkonomi

A-4/15 Strategies in Norwegian Farm Tourism Product Development, Challenges, and Solutions

Klima- og ressursforvaltning

A-14/15 Landscapes lost? Tourist understandings of changing Norwegian rural landscapes

Landbruk

A-6/14 Embodying the rural idyll in farm tourist hosting

Klima- og ressursforvaltning

R-9/13 Turisters forståelse og verdsetting av landbrukslandskapet i Valdres

Næringsutvikling og bioøkonomi

A-14/13 Hjem som turistprodukt: Eksempler fra seterturisme i Norge og Østerrike

Næringsutvikling og bioøkonomi

A-8/13 Authenticity and the pseudobackstage of agri-tourism

Reiseliv og turisme

A-1/12 Gårdsturisme på hjemmesider: Trender, blikk og paradokser

Reiseliv og turisme

A-2/12 Stability and variety – Products, organization and institutionalization in farm tourism

Reiseliv og turisme

A-16/12 Felles organisasjoner og institusjonelle ordninger i gårdsturismen

Reiseliv og turisme

A-15/12 Diffusjon av innovasjon i utvikling av sjøfisketurisme i Troms

Distriktsutvikling

A-14/12 Tradisjon og nyskaping? En analyse av ulike næringsinteresser i og ved Rondane og Jotunheimen nasjonalparker

Distriktsutvikling

A-13/12 Skisportturist i fjellbygda og deltidsfrosting ved fjorden – mellom destinasjon og bygd

Distriktsutvikling

A-11/12 Endringer i nordmenns bruk av gårdsturisme

Reiseliv og turisme

A-10/12 Hvem er aktørene i gårdsturismen?

Distriktsutvikling

A-9/12 Hvor «stort» er reiselivet i distriktene? Omsetting og sysselsetting

Distriktsutvikling

A-8/12 Turisme i distriktene –typer, perspektiver og tematiske tilnærminger

Matproduksjon

A-12/12 Turisters forbruk av lokal mat – noen sammenhenger og implikasjoner

Næringsutvikling og bioøkonomi

A-1/11 Farm diversification into tourism – what implications for social identity?

Reiseliv og turisme

A-40/11 Harmony or Conflict? A focus group study on traditional use and tourism development in and around Rondane and Jotunheimen national parks in Norway

Kjønn, ulikhet og integrering

A-39/11 Farm tourism: a question of gender and competence?

Reiseliv og turisme

A-14/11 Mellom vekst og bærekraft – gårdsturisme som balansekunst

Næringsutvikling og bioøkonomi

P-1/11 Negotiating space and business in rural tourism

Kjønn, ulikhet og integrering

A-1/10 Doing farm tourism – the intertwining practices of gender and work

Reiseliv og turisme

A-13/10 Innovation in the Norwegian Rural Tourism Industry: Results from a Norwegian Survey

Reiseliv og turisme

A-12/10 Innovation as driver for diffusion and expansion of nature based tourism

Reiseliv og turisme

A-11/10 “The Future can only be Imagined” – Innovation in Farm Tourism from a Phenomenological Perspective

Bygdeliv og kultur

A-10/10 Tourism in a rural setting: new directions and challenges

Reiseliv og turisme

A-8/10 Innovative Processes in a Nature-Based Tourism Case: The Role of a Tour-operator as the Driver of Innovation

Bonden

A-6/10 Visitors to Farm Based Tourist Enterprises in Norway

Landbruk

A-5/10 Synergy or marginalisation? Narratives of farming and tourism in Geiranger, Western Norway

Næringsutvikling og bioøkonomi

N-12/08 Mot en bedre forståelse av autentisitet i reiselivsforskning? En diskusjon av Halfacrees modell for ruralt rom

Innovasjon

N-5/07 Samarbeid om innovasjon mellom småbedrifter i norsk bygdeturisme- en forstudie