Verten Kulturstua
Foto: Marit S. Haugen

Reiseliv og turisme

Næringsutvikling / Reiseliv og turisme

Reiseliv blir en stadig viktigere næring i distriktene. Bygdeforskning undersøker bl.a. hvordan aktører driver naturbaserte reiselivsbedrifter og utvikler nettverk og produkter. Et annet viktig tema er hvordan reiselivet kan holdes bærekraftig etter hvert som aktiviteten øker. Vi har forsket på naturbasert gårdsturisme og hvordan gårdens ressurser brukes til å skape en alternativ inntektskilde. En sentral del har vært å undersøke hvilke muligheter og utfordringer både næringa og vertskapet møter.

Siste om Reiseliv og turisme

Turistskatt?
Bioøkonomi

Faglig snakka: Eksport av et godt prinsipp?

Kyr på seter ved Gol
Bygdeutvikling

Feriefolk i fjøset?

Topptur i Rogaland
Reiseliv og turisme

Små bedrifter i naturbasert reiseliv sto imot Covid-19

Kampestein i midten av klopper i Trysil.
Reiseliv og turisme

Refleksjoner om ressurser i naturbasert turisme

Klima- og ressursforvaltning

N-2/22 Refleksjoner om ressurser «in the making» i naturbasert turisme

Bioøkonomi

R-4/22 Covid-19: Erfaringer og konsekvenser for små naturbaserte reiselivsbedrifter

Lokalsamfunn

N-1/22 Nature-based tourism and community resilience: Framework and application with a firm perspective

Koronaen gjør kortreist turisme i natur mer aktuelt enn noen gang.
Reiseliv og turisme

Korona kan få naturbasert turisme til å blomstre

Woman in Folgefonna glacier
Reiseliv og turisme

Små bedrifter tar størst risiko

Innovasjon

R-7/19 Aktører i den naturbaserte turismen – motiver, nettverk og innovasjon

Areal

R-8/18 «Friluftsliv? Da tenker jeg på snøskuter, det er det første som slår meg» – En studie av debatten om snøskuterkjøring i utmark, med utgangspunkt i Tydal kommune

Two happy kids at ski piste
Reiseliv og turisme

Turisme styrker lokalsamfunn gjennom stolthet og identitet

Fjelltur i Lofoten
Næringsutvikling og bioøkonomi

Vi må snakke med reiselivet

Innovasjon

Stort potensiale i tindeturisme

Klimahåndtering – og tiltak

R-4/17 Norske tindevegleiarar som aktørar i utviklinga av det naturbaserte reiselivet

Klima- og ressursforvaltning

CULTOUR: Reiseliv og kulturlandskap: kjennetegn, forvaltning og opplevelser

Bioøkonomi

BIOTOUR: Fra stedsbaserte naturresurser til verdifulle opplevelser

Areal

Rural mobilitet

Matproduksjon

A-3/16 An Empirical Investigation of Tourists’ Consumption of Local Food in Rural Tourism: a Norwegian Case

Bygdeliv og kultur

A-21/16 Bygdebasert reiseliv – profesjonalisering, venstrehåndsarbeid eller autentisitet i praksis?

Havbruk og fiskeri

A-2/16 Food as attraction: connections between a hotel and suppliers of specialty food

Næringsutvikling og bioøkonomi

A-4/15 Strategies in Norwegian Farm Tourism Product Development, Challenges, and Solutions

Klima- og ressursforvaltning

A-14/15 Landscapes lost? Tourist understandings of changing Norwegian rural landscapes

Landbruk

A-6/14 Embodying the rural idyll in farm tourist hosting